Volkswagen Golf II : Dynamo probleem

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6D (JP)

Hallo,

Ik heb gisteren de dynamo van mijn auto gedemonteerd daar er niet meer werd geladen. Ik heb de koolborstels en de sleepringen gecontroleerd in de veronderstelling dat het daar aan zou liggen.
Ik was van plan om hem weg te brengen voor een revisie.

Echter bij controle blijken de sleepringen en de borstels niet af te zijn. Ook de lagers zijn nog mooi strak voor zover ik na kan gaan. Ik ben bang dat als ik hem weg breng ik hem voor niets laat reviseren en dat is zonde van het geld. Ik vond het al vreemd want het gaat om een splinternieuwe dynamo die nog niet zo gek lang geleden is aangeschaft(1,5 jaar)

Wat kan er nog meer met de dynamo aan de hand zijn en hoe kan ik dat controleren?

Ik hoop dat iemand er hier meer over kan vertellen?

mvg
Alex

AlexDSL

Geplaatst door AlexDSL (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 12 jaar geleden

Brandt het dynamolampje/batterijlampje als je het contact opzet? (voor je de motor start)

Gr.
Paul

AlexDSL (0), 12 jaar geleden

Als ik heel eerlijk ben heb ik daar helemaal nooit op gelet, de auto staat nu elders in de schuur dus ik kan ook niet even snel kijken.

Ik ben echter vrij zeker dat alleen het voorgloei lampje brand bij contact.

Paulus8636 (0) PRO, 12 jaar geleden

Aha,

Loop onder de motorkap het dunne blauwe draadje op de dynamo maar eens na. Zeer waarschijnlijk is die ergens doorgesleten, of de stekker ergens halverwege deze draad is slecht. Dit blauwe draadje levert de voorbekrachtiging voor de dynamo (via het lampje in het dashboard). Zonder voorbekrachtiging begint hij niet met laden.

Gr.
Paul

AlexDSL (0), 12 jaar geleden

Ok dat ga ik even controleren, zodra ik meer weet post ik de bevindingen.

Bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.