Volkswagen Caddy 1999: kleur G12 koelvloeistof

Bouwjaar: 1999

Bij de grote beurt vorige week heeft de garage i.v.m. vervanging waterpomp ook de koelvloeistof vernieuwd. Het viel me op dat de nieuwe vloeistof blauw was, terwijl er eerst rode (G12) op zat. Kan nu deze blauwe vloeistof ook aan G12 eisen voldoen, of rijd ik met een ander goedje rond, en wat heeft dat voor gevolgen?

Vriendelijke groet, Thijs Adriaans (Caddy SDI 1999, 181dkm)

Thijs11395

Geplaatst door Thijs11395 PRO , lid sinds 19 jaar geleden

4 Reacties

at PRO, 19 jaar geleden

Het moet op je reservoir staan wat voor koelvloeistof in je systeem moet, als er inderdaad g12 op staat moet er ook g12 in, en dat is rode, roze koelvloeistof.dus ik zou t bij je garage maar eens laten kontroleren.

Jan 1983 PRO, 19 jaar geleden

op een caddy van bj. '99 hoort long life koelvloeistof,dit is rood/roze , de groene koelvloeistof is de normale koelvloeistof die om de zoveel tijd vervangen moet worden,maar sinds kort is er ook een nieuwe koelvloeistof die zowel voor de groene als roze gebruikt kan worden (de kleur weet ik niet)dus vraag even wat er opgekomen is.


Thijs11395 PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad hoort er op mijn Caddy (rode) G12. De nieuwste koelvloeistof is G12plus en die schijnt roze te zijn. Oude, groene koelvloeistof (G11) en G12 mogen niet gemengd worden omdat ze dan een chemische reactie aangaan die het metaal van het motorblok aantast. Dus ik ga zeker binnenkort de groene G11 die er nu op zit, laten vervangen door G12!
De nieuwste koelvloeistof, G12plus, mag wel zowel met G11 als met G12 gemengd worden, is mij verteld.DJ2326, 19 jaar geleden

De reden waarom er in jou caddy rode G12 koelvoloeistof moet is dat anders op langere termijn je aluminium motorblok aangetast word, het is sterk aan te raden deze te wisselen met de blauwe G11Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.