Volkswagen caddy: Klok

Bouwjaar: 1997

De klok van mijn caddy loopt wel als het contact aan staat, maar als ik de sleutel eruit haal, staat de klok stil. Ik dacht dat de binnenverlichting op dezelfde zekering zat, maar die doet het wel als de sleutel eruit is.

Nog iets, mijn kilometerteller wijkt meer af, hoe harder je gaat, bij 110 op de teller rij ik 120, en bij 140 op de teller, rij ik 160, lijkt wel of ie meer weerstand krijgt, weet iemand de oorzaak hier van??

Alvast bedankt

Lenman

Geplaatst door Lenman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Lenny,

Volgens mij is het normaal dat je snelheidsmeter bij grotere snelheid steeds meer gaat afwijken. De afwijking is immers relatief (komt door de verschillende draaisnelheden) en niet absoluut. Ik zou trouwens niet graag rijden met een auto die harder rijdt dan de teller aangeeft...

Wat betreft de klok heb ik geen idee.

Succes, Thijs

arie549 (0) PRO, 19 jaar geleden

het is normaal dat de teller meer aangeeft dan je werkelijk rijdt. dus te weinig aangeven is niet normaal. heb je de standaar wielen en banden combinatie er nog omheen? of heb je een groter wielformaat met hogere band dan geeft je teller ook te veel aan.

Lenman (0), 19 jaar geleden

Oke, bedankt thijs, maar ik vind 160 rijden, en 140 aangeven wel aardig wat.
Arie, ik heb de standaard velgen en banden er nog onder liggen, uit mijn hoofd is dat 175/70/14 geloof ik.
Maar het probleem is dat ie veel te weinig afgeef, mzl Len

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.