Volkswagen caddy: "Stotterende caddy"

Bouwjaar: 1997

Betrefd het "stotteren", ik heb het zelf met mijn caddy ook gehad, niet constant, soms als je je gas los liet en vercvolgens weer gas gas, viel ie weg, dikke pluim uit de uitlaat, en vervolgens pakte ie em weer goed op.
Ik heb de klep van de luchtinlaat eraf gehaald en schoongemaakt, die was erg vies.(Leek wel teer).
Meteen heb ik het hele luchtinlaat spruitstuk eraf gehaald en ook schoongemaakt, niks geen last meer van gehad.

Lenman

Geplaatst door Lenman (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

dutch123 (65), 19 jaar geleden

De vervuiling komt door roet via de EGR(=UGR) en olie via de carter ontluchting.
Hoe heb je het spruitstuk schoongemaakt? Dit is een erg vies karwei. Elke goede tip is welkom.

Lenman (0), 19 jaar geleden

Yeah, als die klep dicht blijft zitten, zuigt ie olie door die carter-ontluchting, toch? Het was roet (Veel roet) met olie, dus een erg smerig karwei ja.
Ik heb het hele spruitstuk ingespoten met ontvetter, daarna in een grote bak met petroleum gelegd, uurtje laten weken, toen een bokkepoot (kwast) gepakt, en maar gaan schrobben, echt smerig werk,( Ik had een week erna nog zwarte prut op mijn vingers).
Toen goed droog gespoten met de compressor.
Vraagje, had ik meteen die UGR goed schoon moeten maken? Ik had geen pakking gehaald, dus ik dacht dat doe ik de volgende keer wel.
Hij rijdt in ieder geval weer fantastisch, oja nog een vraagje, bij een bepaald toerental(resonantie), lijkt het wel of ie smoort of iets, hij "broemt" bij diezelfde luchtklep.
Thanx already!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.