Volkswagen Golf: koel temp. schommeling

Bouwjaar: 1996

hoi,
sinds kort schommelt de temp. tussen de 80 en 90 in,bij constant rijden op de snelweg zit ie op 85 ,als je dan het gas los laat bv.van 120 naar 90 ,dan zakt de temp naar 80 gr om dan vervolgens weer naar de 85 te gaan.
dat is nog te weinig,want volgens het boekje moet dit 90 zijn.
bij stilstaan loopt ie wel op naar 90,maar als je weer gaat rijden zakt ie weer iets.

ligt dit aan de temp.sensor of is het iets anders

mvg.robert

calimero

Geplaatst door calimero (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fredo (0), 19 jaar geleden

Misschien is je thermostaat wel aan vervanging toe. Dit kan je controleren door met warme motor aan de radiator te voelen. Zowel bovenaan als onderaan de radiator moet dezelfde temperatuur heersen.
Als het niet de thermostaat is denk ik aan je waterpomp. Deze zit wel op je distributieriem denk ik, dus als je waterpomp vervangt kan je misschien ook ineens de distributieriem vervangen. Maar nogmaals ik denk dat het de thermostaat is.

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

vervang de thermostaat maar
deze regeld je motor temp en zorgt er voor dat de motor snel op temppratuurt is als de thermostaat open blijft staan en je gaat rijden word door de rijwind de motor te veel gekoelt
su6 maurice

calimero (0), 19 jaar geleden

de radiator heeft overal dezelfde temp. en de slangen onder en boven ook.
mvg robert

calimero (0), 19 jaar geleden

probleem is opgelost,het was dus de thermostaat.
mvg robert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.