Volkswagen Vento: Koelfin draait constant, en trekt hierdoor accu leeg?

Bouwjaar: 1993

Ik zit met een probleempje, als ik mijn auto van contact afzet blijft de koelfin constant doordraaien, hierdoor trekt hij de accu leeg, maar als ik de stekker van de fin eraf trek is de accu na een poosje alsnog leeg.. nu heb ik de volgende vragen daarover:

- Hoe kan het dat de fin constant doordraait, ligt dit puur aan de temp. sensor in de radiateur?

- En neemt die sensor zelf misschien ook een klein beetje stroom, dat daardoor de accu alsnog leegraakt als de stekker van de fin eraf is?

Ik hoopt dat iemand mij hiermee kan helpen! Alvast bedankt.
Groeten Jan Willem

pieterwoudstra

Geplaatst door pieterwoudstra (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Motorcode?? er zijn er namelijk met een nadraairegeling, en dat is een relais met een timer, die buiten het contact om werkt. (hebben evengoed ook het thermocontact in de radiateur)

pieterwoudstra (0), 18 jaar geleden

We hebben het probleem geloof ik al gevonden, de vorige eigenaar had de vin op het knopje van de stoelverwarming doorgeschakeld, alhoewel de auto geen stoelverwarming heeft maar de schakelaar wel aanwezig was, waarschijnlijk had hij de temp sensor stuk en dacht het zo even op te lossen.. toch bedankt voor de hulp!

Groeten Pieter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.