Volkswagen Vento 1.8 66 KW: Trillend/schokkerig rijden

Bouwjaar: 1997

Mijn Vento met 132000 km op de klok trilt/schokt bij optrekken tussen de 1800 en 2500 t/min. Je voelt dit door heel de auto en vooral in de versnellingspook. Ook als ik constant tussen dat toerental rijdt (maakt niet uit in welke versnelling) schokt/trilt hij ook. Ook als ik bijvoorbeeld in de vierde versnellig bij 1500 toeren volgas geeft en de motor komt voorbij de 1800 toeren voel je dit ook. Hij trekt wel goed. Ik heb de voetpakking van de inspuiteenheid al gecontroleerd en vacuumslangetje naar de rembekrachtiger, alle stekkers en verbindingen gecontroleerd en schoongemaakt.

Wat ik al vervangen heb is het volgende:

-rotor
-verdelerkap
-alle bougiekabels, ook die van de bobine naar de verdelerkap
-bougies
-koelvloeistoftemperatuursensor

Wie kan mij helpen, het is een heel goede auto en rijdt heerlijk, alleen dat schokken doet zo'n afbreuk van het rijden.

Sijs

Geplaatst door Sijs (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Motor/versenllingsbaksteunen ook al gecontroleerd?

Sijs (0), 18 jaar geleden

Je hoort het ook uit de uitlaat. Als ik het toerental op 2000 houdt dan hoor je af en toe een ploffend geluid, net of er af en toe een cilinder wordt overgeslagen. Heb eerst aan de Hall-gever gedacht maar die doet of doet het niet heb ik altijd begrepen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.