Volkswagen Vento 1.9 TD: Gloei probleem

Bouwjaar: 1996

Sinds dit weekend wil mijn vento niet meer starten dit komt volgens mij omdat de auto niet meer voor gloeit. Als ik de auto op contact zet gaat het lampje van het voorgloeien net als altijd branden maar als hij na +/- 5 seconden klaar is met gloeien gaat het lampje niet uit maar begint te knipperen.
Wie weet wat het probleem is?

Marss

Geplaatst door Marss (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Vento? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Marcel6960 (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan zit er waarschijnlijk een storing in, zal je even moeten laten uitlezen!
Mvg marcel

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dat er een storing aanwezig is dat was bekent marcel!

marss...

dit probleem zit hem in de tempratuursensor.. deze bepaalt aan de hand van de koelvloeistof-tempratuur het gloeien en! de gloei tijd...

paul,

Marss (0), 18 jaar geleden

Paul,

kan ik deze sensor zelf makkelijk vervangen? En zo ja waar kan ik hem vinden?
In elk geval alvast bedankt voor je reactie.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo marss,

dit lukt jou zeker wel! deze bevind zich in een water-mondje in de buurt van de cilinderkop.. (mocht het jou niet helemaal duidelijk overkomen vraag het anders even bij een dealer, je moet daar toch de tempsensor halen...

paul,

Marss (0), 18 jaar geleden

Hoi Paul,

T´is me inderdaad niet helemaal duidelijk waar ie moet zitten maar we zullen de dealer morgen een bezoekje brengen en dan moet hij me dat maar even aangeven. In elk geval bedankt. Zal nog even laten weten of met de nieuwe sensor het probleem is opgelost.

Marss (0), 18 jaar geleden

Paul,

Door gebrek aan tijd heb ik de auto naar de garage gebracht. Het bleek dat de sensor niet kapot was maar dat er gewoon een zekering stuk was. Probleem met een nieuwe zekering opgelost. Vraag me alleen wel af hoe het kan dat de zekering nu ineens zomaar geknapt kan zijn of kan een zekering slijten?

Paulus8636 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat een kabel half doorgesleten is en af en toe tegen massa komt.
Gr.
Paul

Marss (0), 18 jaar geleden

Das een optie, had daar nog even niet aangedacht. Voorlopig doet alles het in elk geval weer maar zal daar als het weer gebeurt eerst eens naar gaan kijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Vento of stel zelf een nieuwe vraag.