Volkswagen Transporter: Koeling 2.4 T4

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4 AAB

Kan iemand mij vertellen welk relais de koelvinnen aanstuurd? Probleem is dat de motor wel op temperatuur komt terweil de meter niets aangeeft en de vinnen niet aanslaan. Zekeringen zijn heel. Doorlussen van de drie sensoren uit de raiator en de water aansluiting op het blok heeft niet als resultaat dat de vinnen aanslaan of de temperatuurmeter uitslaat. In Autodata 2007 kan ik geen wiringdiagrams vinden. Bokkie.

BokkieAndijk

Geplaatst door BokkieAndijk (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

skoda t4 (0) PRO, 16 jaar geleden

de eerste modellen hebben 3 relais boven de radiateur bij latere modellen zit de relais kast onder de afdekkap v d accu

skoda t4 (0) PRO, 16 jaar geleden

heb je ook gekeken naar de zekeringen bij de accu die metalen stripjes onder de zwarte afdekkapjes meestal 2 bij elkaar

BokkieAndijk (0) PRO, 16 jaar geleden

Er waren inderdaad twee van die zekeringen stuk. Door het doorlussen van de sensor draden kan ik de vinnen weer op bijde snelheden laten draaien. Nu nog het probleem van de niet functionerende temperatuurmeter. Vlak bij de waterpomp zitten een tweetal sensoren. Eentje met twee pooltjes die de gloeitijd verkort indien de motor warm is en eentje met vier pooltjes. De laatste lijkt mj van de temperatuur aanduiding. Ik heb daar keurig een massa en een constante plus. Nu vraag ik mij dus af of een van de andere twee draden indien door geschakeld naar de plus of massa de temp. meter zou moeten be invloeden. Zoja welke en op welke manier. Ik krijg geen enkele respons van de meter. Wat ik ook probeer.

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

instrpaneel uit bouwen zit op de print 6 solderingen dicht bij elkaar en die opnieuw solderen

klapband (0) PRO, 16 jaar geleden

Inderdaad john, Ook wil dat constant houdertje wel is sneuvelen/solderingen loslaten das dat ding met die 3 pootjes. of een temp sensor kapot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.