Volkswagen Golf GTI 1.8T: Koelwater temperatuur schommelt tussen 70 en 90 graden

Bouwjaar: 2000

Tijdens het rijden schommelt de temperatuur van het koelwater tussen de 70 & 90 graden. De ene keer stijgt of daalt de temperatuur langzaam, dan weer heel snel.
Bij stationair lopen blijft de temp keurig op 90. Als er stevig wordt doorgereden staat de temp meestal rond de 70-80 graden.

Is dit een meer voorkomend probleem?

Motor type: AGU

janda

Geplaatst door janda (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

mark7251 (0), 18 jaar geleden

ja dit komt vaker voor waarschijnlijk temp.sensor wel goed kijken welk type er op moet. zit rechts op de motor als je er voor staat als ze de auto een keer uitlezen kunnen ze het zien

j.elijzen (0), 14 jaar geleden

dit doet de mijne ook wanneer ik bebouwde kom rij geeft deze 90 graden aan wanneer snelweg of iets gereden word rond de 70 a 80 graden
ik heb zelf ook een probleem met mijn golf 4 gti 98 deze loopt te hoog stationair en nergens fouten of iets gasklephuis al laten reviseren ik zat te denken of dat er bij mij iets mee te maken kan hebben ????

AndreV (0), 14 jaar geleden

Dit duidt vrijwel zeker op een defecte koelvloeistofsensor. Heb ik precies hetzelfde gehad met Toledo TDI. Kost ca. 14,- bij dealer (+ beetje gelekte koelvloeistof door het wisselen) en kan je zo vervangen (let op rubber afdichtringetje). Sensor zit waarschijnlijk links op de zijkant van je blok. (links als je erin zit)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.