Volkswagen golf 1.6 benzine: onregelmatig stationair lopen

Bouwjaar: 1998

Het betreft een golf 4 motor 1.6 SR km stand 90.000. De motor loopt onreglmatig stationair tussen de 8 en 9 duizend toeren. In de lagere versnellingen uit dit zich in stotend rijden. Als de motor warm is slaat hij regelmatig af en is daarna moeilijk te starten. Ook loopt het toerental regelmatig naar de 3500 tot 4000 toeren zowel stationair als onder het rijden. Als de motor dan wordt afgezet start hij zeer moeizaam. Bij stationair draaien voel je af en toe een trilling. Bij wat hogere snelheden loopt de motor goed. De auto is al diverse keren naar de garage geweest maar men heeft het euvel nog niet gevonden. Wie weet er raad ?.

veenm05

Geplaatst door veenm05 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Wat is er bij de garage allemaal gedaan.Toevallig gasklephuis schoongemaakt en in basis stand gezet en je bedoelt zeker tussen de 8 en 9 honderd toeren hoop ik toch wel.

Groeten Eddie Fast

veenm05 (0), 19 jaar geleden

Na de eerste klachten is het gasklephuis schoongemaakt en opnieuw geinstalleerd. De klacht was hierdoor niet opgelost en toen heeft de garage een nieuw gasklephuis geplaatst. Ik weet niet of hij in de basis stand is gezet. Helaas was de klacht hierdoor niet opgelost. Daarna heb ik 4 keer euro 98 moeten tanken maar ook dit bracht geen verbetering. Natuurlijk bedoel ik 8 en 9 honderd toeren. Alvast bedankt voor je snelle reactie en meedenken.

jolletje (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk eens naar de variabele inlaat buis volgens mij heb je een variabele inlaatbuis de kunnen ze aansturen in een actuator diagnose bij de dealer probeer dit eens.

Groeten Eddie Fast

lightsomedog (0) PRO, 19 jaar geleden

het kan als nog aan het gasklephuis liggen zodra deze wordt vervangen moet je de leerwaarde wissen en opnieuw inleren.
succes max.

veenm05 (0), 19 jaar geleden

De garage waar de auto nu voor reparatie staat geeft het op zij kunnen het probleem niet oplossen. Bovenstaande oplossingen heb ik hun gegeven maar of zij er serieus naar gekeken hebben weet ik niet. Wie heeft er nu nog een oplossing zonder dat ik er financieel compleet op ga leeg lopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.