Volkswagen Passat: koelwaterverlies Passat 1999; geen lekkage

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

In de vakantie begon mijn passat water te gebruiken en vooral als ik met de caravan erachter reed en hij moest trekken( in de bergen) geregeld was het reservoir leeg. Niet als ik met losse auto reed. Maar nu, na de vakantie, blijft hij water gebruiken en er is werkelijk niets lek. Mag ik aannemen dat er een nieuwe koppakking in moet ? Zo ja is dit zelf te doen ??

janc46

Geplaatst door janc46 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Koppakking is 'n mogelijkheid, maar niet zeker natuurlijk. Lekke waterpomp zou ook nog kunnen. Niet altijd is lekkage zichtbaar.
Laat eerst de koppakking testen of deze lek is voordat de boel voor niets losgetrokken wordt.

Gr.

v.deventer (0) PRO, 16 jaar geleden

hallo
wat is de km stand
rond de 180000 km vervang ik ze meestal (gelijk met de tandriem)
hij word aangedreven door de distibutie en zit achter de distributiekap lekage is daar door niet altijd zichtbaar maar als hij 180000 gedraait heeft ga er maar van uit dat ie lek is

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=v.deventer]hallo
wat is de km stand
rond de 180000 km vervang ik ze meestal (gelijk met de tandriem)
hij word aangedreven door de distibutie en zit achter de distributiekap lekage is daar door niet altijd zichtbaar maar als hij 180000 gedraait heeft ga er maar van uit dat ie lek is[/quote]
waterpomp draait bij dit type motor niet mee met de distributieriem. bij een pompverstuiver is dit wel het geval.

Gr. paul,

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

Voordat je de hele boel sloopt; kijk eens onder de matten binnen in de auto; zit daar koelvloeistof dan heb je twee mogelijkheden; kachelradiator lek of slangaansluitingen lek. Beide komen helaas wel eens voor. Waar het water dan uit het dasboard komt is moelijk te zeggen; het loopt langs van alles totdat het het laagste punt heeft gevonden.

janc46 (0), 16 jaar geleden

Mijne heren bedankt, nog even het volgende; De passat heeft pompverstuivers en heeft nu 302.000 km gelopen. De distrbutieriem alsook de waterpomp is vernieuwd met 285.000. verder is het systeem afgeperst zonder dat lekkage ergens merkbaar/zichtbaar is.(dit heb ik zelf maar ook de garage gedaan) Ik denk eraan om morgen de kop eraf te halen. Ben donderdag naar Utrecht geweest en heb denk in nu 200 km gereden en ik moest alweer meer dan 1 ltr. bijvullen ! Iemand nog een idee ???

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ook veel (rest)druk op het koelsysteem staan ?

Gr

sytze (0) PRO, 16 jaar geleden

Nou heel veel succes.....je zal het nodig hebben.

janc46 (0), 16 jaar geleden

Petje57, ja er is veel rest druk

groet

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Dan lijkt het inderdaad wel op koppakking lek....

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.