Volkswagen Bora 2002: Koplamp te ver afgesteld

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hallo ik heb vandaag 2 nieuwe h4 led lampen lampen geplaatst, en de koplampen stonden ook veelste laag... Vervolgens afgesteld dus aan het wieltje lopen draaien(zie foto) enkel iets tever blijkbaar waardoor de reflector niet meer aan het mechanisme zit (de reflector staat naar beneden ) en de koplamp dus helemaal naar beneden schijnt. Hoe kan ik dit weer juist krijgen?

Hier een filmpje:
https://streamable.com/b4xba2

Bij voorbaat dank

Corolla1999

Geplaatst door Corolla1999 , lid sinds 7 maanden geleden

6 Reacties

poloR6, 3 maanden geleden

Je zal het helemaal uit elkaar moeten halen en het clipje weer terug plaatsen z'n plek. En dat is niet zo maar gebeurt .

Corolla1999, 3 maanden geleden

Is het een kliksysteem of is er dan iets afgebroken? Zag in een ander filmpje dat ze ze wel eens terug kunnen drukken weet niet of dat bij mij ook kan?

poloR6, 3 maanden geleden

Het kan beide zijn

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Als je zover hebt gesteld , zit het lampje dan ook wel goed ?
Afgesteld met koplampafstelapparaat , of maar zo op goed geluk ?
Denk dat je de koplamp er uit moet halen, kogelkopje is er uit geschoten , je kunt eerst proberen om het stelmotortje los te nemen en te kijken of je deze weer terug kunt wippen terwijl je met je andere hand de reflector terug kanteld zodat het nokje naar het kogeltje komt , is even prutsen maar kan wel.

Corolla1999, 3 maanden geleden

Thanks is trouwens opgelost, helemaal terug gedraaid toen met een verfroller iets druk op de knipperlicht binnenkant gezet en toen zat die weer vast.

Zie weinig veranderen als ik aan de schroefjes draai dus waarschijnlijk werkt dat enkel met een halogeen pitje..

Had eerst gewone led erin maar dat geeft mij te weinig licht.

Heb nu van die mini led projector lensen met een scherpe cutoff line maar krijg alleen het lichtbeeld niet goed, want links staat veelste laag. Maar waarschijnlijk heeft dat weinig nut met de stelschroeven van de koplamp zelf denk ik.

.

kaleido 1 PRO, 3 maanden geleden

Draai je wel aan de goede afstelling , en zonder koplampafstelapparaat is afstellen niet mogelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.