Volkswagen Bora 2002: Koelsysteem doorspoelen?

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 85

Hallo na verschillende dingen gelezen te hebben over het flushen van het koelsysteem vraag ik het hier toch maar, kan ik dit gewoon met kraanwater, gedestilleerd of gedemineraliseerd water doen?

En is het dan het best om te vullen vervolgens motor warm laten draaien en de boel aftappen? of waterslang op de radiatorslangen en doorspuiten?

Friesland

Geplaatst door Friesland , lid sinds 2 jaar geleden

3 Reacties

bert klein PRO, 1 week geleden

Normaal hoeft het koelmiddel niet vervangen te worden ,tenzij het met water is bijgevuld ,ernstig troebel bruin of olieresten bevat, vw heeft normaal longlife koelvloeistof .

Friesland, 1 week geleden

Ik heb zelf geen idee maar hoge km stand en 20 jaar oud dan ook niet ? Lijkt meer qua bruinachtig toe als ik in reservoir kijk, maar dit kan ook door het reservoir komen natuurlijk.

Qua onderhoud weet ik ook niet wat er gedaan is aan deze Bora, aangezien het oliefilter ook van 2007 was, en ik gister olie en filter vervangen heb.

En nu aan het kijken ben wat nog meer moet aangezien de apk ook weer dichtbij komt.

Het niveau staat op minimaal dus er kan moet extra bij...

Voor bijvullen wat moet ik dan gebruiken want zie het nergens in het boekje staan namelijk...

bert klein PRO, 1 week geleden

Staat op het reservoir wat er in moet G10/ G11 groene kleur G12 en G12+ orange kleur koelvloeistof

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.