Volkswagen Caddy 2004: Koppeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Mijn koppeling ontkoppelde zelf als ik me koppeling te lang ingetrapt hield daarom zijn mijn koppel cilinders vervangen nu gaat mijn koppel heel zwaar volgens monteur is dat omdat mijn drukgroep stuk is kan dat ???

Huipieoo

Geplaatst door Huipieoo , lid sinds 1 week geleden

3 Reacties

markske1978 PRO, 1 week geleden

Je onderste koppelingscilinder zou zwaar kunnen gaan, of de koppelingsplaat zou zwaar over de spie banen kunnen glijden. Dit kan door vuil of slijtageresten wat op de spiebanen terecht gekomen. Welke koppelingscilinder is vervangen, die aan je koppelingspedaal of die in de versnellingsbak? Want als die in de versnellingsbak vervangen moet worden moet de versnellingsbak los van de motor en kan je ook beter de koppeling (drukgroep, koppelingsplaat en soms ook het vliegwiel) mee vervangen.

Je koppeling is hydraulisch bediend en moet ook ontlucht worden na reparatie aan dit systeem.

    Volgens monteur zijn bijde vervangen - Huipieoo, 1 week geleden

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Dus versnellingsbak is er uit geweest ?

    Volgens mij niet - Huipieoo, 1 week geleden

kaleido 1 PRO, 1 week geleden

Dan is de onderste cilinder niet vervangen , als je een hydraulisch druklager hebt , zou monteur dit toch nog eens vragen hoe hij dit dan gedaan heeft.

    Oké hij zegt dat er twee zijn vervangen en die zaten allebij buiten versnellingsbak en omdat dat nu gerepareerd is blijkt dat de drukgroep stuk is vandaar dat hij nu zo zwaar trapt - Huipieoo, 1 week geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.