Volkswagen Passat: koppeling grijpt soms niet aan

Bouwjaar: 2000

Probleem is dat de koppeling hydraulisch bedient wordt en af en toe het pedaal wel ingedrukt is , maar de koppeling niet vrij komt.Het is wel eens voorgekomen dat een koppelingscilinder lekt, maar in dit geval is daar niets aan te zien.Wel komen we iets vreemds tegen en vragen ons af of dat de oorzaak zou kunnen zijn.Het nivo-vlottertje is nl. lek en ligt onder het vloeistofnivo, net voor de aansluiting van het slangetje.Het vermoeden bestaat dat deze de toevoer zo nu en dan afsluit en men niet kan ontkoppelen.Heeft iemand dit eerder meegemaakt?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Siem, Dit probleem nog niet meegemaakt maar met een toledo wel problemen met de koppeling gehad. Probleem zat in het 2 massa vliegwiel. Deze geeft vaker problemen. Van deze auto kwam de koppeling ook niet altijd goed vrij. Het hele 2 massa vliegwiel toen vervangen. Dit wordt compleet geleverd met plaat en al.
Succes René

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,
Ik heb wel een paar keer met erg heet weer gehad dat de passat was geparkeerd en toen de mensen weer weg wilde rijden de koppeling loos intrapte,ik denk dat er dan een luchtbel in het systeem komt door mogelijk te oude remvloeistof.
Na een paar keer het koppelingspedaal te hebben bewogen werkte alles weer normaal.
Bij het probleem van jou lijkt het mij goed mogelijk dat de toevoer word afgesloten zoals je al beschrijft.

Hans

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

We hebben de vloeistof ververst en het vlottertje eruit gehaald.Even afwachten of dit de oorzaak blijkt te zijn.Hou je op de hoogte en bedankt voor de reakties.

m.voltman (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi siem, ik heb zo'n probleem met een passat al een aantal keren meegemaakt. aan de hoofd koppelcilinder en de werkcilinder is geen lekage zichtbaar maar vervang ze toch maar. er is nl een modificatie al eens voor geweest.
dit is nl t eerste wat mij te binnen schiet bij dit soort problemen.

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Wachte even af of het probleem weer terugkomt Menno, en dan is dit denk ik het volgende wat we gaan doen.Tot nu toe geen klacht meer gehoord, dus....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.