Volkswagen Sharan: koppelings probleem sharan

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19Tdi 115pk 85kw

vorig jaar in november geeft mijn koppelingspedaal eens enorm gedaverd toen hij ingedrukt was terwijl in stond te wachten aan de rode lichten , heb hem direct in neutraal gezet en koppelingspedaal los gelaten , in die 8 maanden die reeds gepasseert zijn geeft hij dat niet meer gedaan maar als ik tijdens het rijden de pedaal iets indruk voel ik een lager die trilt of droog loopt ( gevoel ervan ) en tijdens het schakellen kan het gebeuren dat pedaal niet onmiddelijk terug keert maar koppeling slipt wel niet tijdens dat gebeuren ,( is wel het laatste deel dat ze plots terug keert ) , wat zou het kunnen zijn ? (ik vertrek normaal volgende maand op verlof ermee) butelager , of massavliegwiel , een geluk dat ik veel zelf kan maar het is toch een mooie investering of onkost als ik alles nieuw moet steken ( +-800€) butelager maar iets van 60€

swa65

Geplaatst door swa65 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1705) PRO, 11 jaar geleden

Dat het uit de buurt van koppeling / druklager / massavliegwiel komt lijkt me duidelijk, voor welke reparatie dan ook moet de bak ervoor achterweg.
DE veiligste optie is bak demonteren en kijken wat je aantreft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.