Volkswagen Golf IV: Koppelingspomp vervangen, koppeling blijft zacht

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

De laatste tijd moest ik steeds mijn remvloeistof bijvullen, tot gisterochtend toen ik helemaal niet meer weg kwam. Mn koppeling bleef gewoon op de grond liggen. De garage heeft de koppelingspomp oid vervangen, maar ik blijf de koppeling zacht vinden en bij het los laten van het pedaal zit er nog wel wat speling in. Moeten er nog andere dingen worden nagekeken?

PieterPost

Geplaatst door PieterPost (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Pieter

Waarschijnlijk zit er nog lucht in het systeem. Ontluchten zonder apparatuur geeft geen 100% resultaat.

Gr. paul

PieterPost (0), 15 jaar geleden

Is dat rap te doen paul? Dan rij ik zo nog even langs.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=PieterPost]Is dat rap te doen paul? Dan rij ik zo nog even langs.[/quote]
Stelt niets voor.......

Gr. paul

PieterPost (0), 15 jaar geleden

Hou je op de hoogte. Kon pas vrijdag helaas.

Groeten.

PieterPost (0), 15 jaar geleden

Hoi Paul,

Nog even een berichtje, de garage heeft de remmen ontlucht maar dat heeft niet mogen helpen. Er blijft een terugslag/speling inzitten. Je laat de koppeling opkomen, op een gegeven moment voel je dat je de koppeling kan loslaten maar dan geeft ie nog een klein tikkie na. Garage zegt drukgroep vervangen.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=PieterPost]Hoi Paul,

Nog even een berichtje, de garage heeft de remmen ontlucht maar dat heeft niet mogen helpen. Er blijft een terugslag/speling inzitten. Je laat de koppeling opkomen, op een gegeven moment voel je dat je de koppeling kan loslaten maar dan geeft ie nog een klein tikkie na. Garage zegt drukgroep vervangen.[/quote]
Drukgroep zou kunnen... Hoe grijpt de koppeling aan? gaat dit met schokken?

Gr. paul

PieterPost (0), 15 jaar geleden

Schakelen gaat verder prima, geen klachten over. Alleen die speling/terugslag aan het eind. Ik had dit volgens mij niet voordat de cilinder is vervangen, maar zeker weten doe ik dat niet. Maar om nu daarvoor de hele drukgroep te vervangen. Irritant is het wel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.