Volkswagen Sharan: kort na elkaar springen van multi-V-accesoireriem

Bouwjaar: 1999

1.9 TDi 110pk, 3 weken geleden multi-V-riem die alternator en airco aandrijft vervangen... was een vrij recente riem en had een eigenaardige plotse breuk... vastgesteld dat de veer van de spanrol stuk was en die dus ook vervangen. Motor liep weer goed zonder rare geluiden of kadulslaande poelies. Nu na 1.000km rijden, slechts 3 weken geleden is de nieuw mult-V-riem weer plots gesprongen. Compressor airco, spanrol en alternator draaien nu allen vrij rond, bij starten motor (zonder multi-riem) lijkt krukaspoelie ook mooi mee te lopen.Heeft iemand dit ooit meegemaakt of enig idee wat de oorzaak kan zijn?

Hoe kan je het vrijloopriemschijfje van d alternator controleren, zou dit soms af en toe griperen?

dank voor alle tips

stef

stef11074

Geplaatst door stef11074 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Sharan? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat is het nu: een Alhambra, Galaxy of Sharan?

stef11074 (0) PRO, 18 jaar geleden

OLDFORD, het is een Ford Galaxy, maar met een Volkswagen motor. Galaxy, Sharan, Alhambra in deze uitvoering zijn krak dezelfde wagens. In de hoop dat iemand hierop een antwoord kent stel ik de vraag bij de 3 merken. Kan je me een zinvol antwoord geven of waarom stel je deze vraag?

D.K.CARS1857 (0) PRO, 18 jaar geleden

de poly van de alternator gaat in tegengestelde richting vrij en in meeloop richting neemt hij de alternator mee het gebeurt veel dat die vast komen te zitten maar om uw riem te doen springen lijkt mij omwaarschijnlijk.

De aircopoly kan je inderdaad controleren in niet aangetrokken stand maar zou het niet kunnen als hij in werking komt er te veel weerstand of zelfvast zit.
Dit kan je controlen door een sleutel te monteren rechtreeks op de compresor.

126 (0) PRO, 18 jaar geleden

poly dynamo op zeker is een kwaal

stef11074 (0) PRO, 18 jaar geleden

De poelie van de alternator zat inderdaad vast, nieuwe gemonteerd en voorlopig blijft de motor soepel draaien. Allen bedankt voor de reacties.
stef

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Sharan of stel zelf een nieuwe vraag.