Volkswagen Golf V: Kortsluiting ????

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Sinds ik Mijn ( zelf ingebouwde xenonlichten ) wou vervangen, heb ik per ongeluk de plus pool van de voeding aangesloten op de min pool, en omgekeerd .. dit had als resultaat geen werking, ( te laat gezien ) . Maar nu ik mijn wagen wou starten, start die wel op, maar na 1 second valt die terug uit :( , en dan ineens kort daarna begint iets te blazen vanuit de motorkap, telkens als ik de auto probeer te starten .. en elke keer valt die na 1 sec terug uit ... wat kan dit zijn ??? heb ik een kortsluiting gemaakt ??? hoe kan ik mijn auto terug aan de praat krijgen ?


Moet wel zeggen dat 1 gloeikaars van mn wagen al stuk was ... maar hoeveel gloeikaarsen heeft een vw golf ? zou de andere ook kapot zijn nu ?
of heeft een gloeikaars geen nut meer na het starten ?


kan iemand mij helpen aub ?


thanx a lot

Bjorn001

Geplaatst door Bjorn001 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Aanslaan en dan binnen 1 seconde weer afslaan is vaak een probleem met de sleutel herkenning.
Probeer je reserve sleutel eens.

Misschien heb je mazzel en kun je volstaan met inleren, maar vaak gaat er een hoop elektronika kapot met dat verkeerd aansluiten.
Dat blazen wat je hoort? Is dat je koelventilator misschien? Denk om je vingers!

Bjorn001 (0), 11 jaar geleden

Reservesleutel heb ik helaas al geprobeerd ..

Ik denk eerder aan de startonderbreker, weet het natuurlijk niet ... tis gebeurd door te prutsen aan de lichten .. en het zijn de 2 grote ronde ventilatoren ondeboardraan vlak achter de nummerplaat die beginnen te draaien ... en dan krijg ik een storing op het daschboard van het remsysteem met een uitroepteken in het rood ... RAAR ...

duidelijk ergens een technische storing maar waar :-((((( zekeringen gecontroleerd... allemaal ok :-(

Bjorn001 (0), 11 jaar geleden

hier is een afbeelding van de zekeringskast... welke zekering zou eventueel kapot zijn ? want ik zie niks ... maar misschien zijn het die vierkante blokjes ?

[url=http://postimage.org/image/cmfr974af/][img]http://s7.postimage.org/cmfr974af/foto_1...[/img][/url]

Bjorn001 (0), 11 jaar geleden

[quote=Bjorn001]Hier valvast een filmpje van het probleem !

Goed luisteren naar het blazen dat je hoort op de achtergrond eens de sleutel in het contact gedraaid zit ...

[yt]http://www.youtube.com/watch?v=J184R6siJ...[/yt][/quote]
Zou de computer in mijn vw golf 5 moeten gerest worden misschien ???? Maar dit kan ik zelf niet denk ik .. heb je speciaal apparatuur voor nodig...




Kan iemand helpen ?? ik weet echt geen raad meer met de wagen ..

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Nu eerst laten uitlezen en kijken wat daar uit komt en dan pas verder kijken.

Het feit dat de koelfannen gaan draaien betekent dat de motor ecu bepaalde (koel) sensoren niet meer ziet dus hou in je achterhoofd dat de kans aanwezig is dat de motorcomputer hierdoor is stuk gegaan maar als je geluk hebt.....

Gijsvm (0), 11 jaar geleden

als je hem op kontakt zet en je wacht, gaat dan ook de fan naar een tijdje draaien ?
Indien ja, accu er 15 minuten vanaf en nog eens proberen.

Bjorn001 (0), 11 jaar geleden

Batterij is al 15 min afgekoppeld geweest, de wagen zit nu 3 dagen bij de garage maar ze hebben het nog steeds niet gevonden :(

de fan begint wel te draaien eens het contact opstaat, das waar .. volgens mij is de ECU naar de knoppen ... of is er vocht ingekomen .. want ik kwam terug van de carwash, en diezelfde dag, savonds wou die ni meer starten ... heel raar ...

Gijsvm (0), 11 jaar geleden

Vocht lijkt me zeer onwaarschijnlijk.
Misschien opnieuw de ecu inleren.
Is de auto voor of na juni 2006 ? als hij erna komt is het stuk lastiger, dan zit er waarschijnlijk een med 9.5 ecu in.

Gijsvm (0), 11 jaar geleden

wat je nog kunt proberen om iets uit te sluiten: accu er 15 minuten af accu min aankoppelen, plus aankoppelen en direct doorstarten.

Bjorn001 (0), 11 jaar geleden

De wagen is terug van de garage ... nu bleek dat er een zekering gesprongen was ergens, maar ze zeggen ni waar ... ik heb nochtans alle zekeringen gecontroleerd alvorens hem naar de garage te laten doen, en niks gevonden.

Zou het nu zijn dat er nog ergens zekeringen zitten buiten in de capeau van de auto en binnen aan de bestuurderskant ? Zo ja .. ? Waar dan ???


Het moet iets geweest zijn waardoor men auto niet startte , maar welke zekering ?????



Bedankt alvast allemaal om te reageren !

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Maar je bent bij dealer gewees zeg je, dus ik mag aannemen dat ze hem ook hebben uitgelezen? Zo ja wat waren dan de storingen die erin staan?

Bjorn001 (0), 11 jaar geleden

[quote=ricky]Maar je bent bij dealer gewees zeg je, dus ik mag aannemen dat ze hem ook hebben uitgelezen? Zo ja wat waren dan de storingen die erin staan?[/quote]
De storingen zijn via telefoon doorgegeven naar mij toe, maar welke juist weet ik niet meer, in totaal stonden er 8 fouten in ..


o.a : de airo , fan , 4de cilinderbougie , en dan nog andere ...



Maar mijn vraag is nu, waar in godsnaam heeft die die gesprongen zekering gevonden ? Zitten er nog ergens anders zekeringen buien die van in de capeau naast de batterij en binnen in de wagen aan bestuurderskant ???


Heeft de motor ook een zekering appart ? of de ECU ?


Hierop wil ik een antwoord, maar mijn garagist wou niet exact zeggen welke zekering ... vind ik maar raar ..

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

De vraag voor ons is welke storingen er in stonden, dat er een zekering stuk zou zijn zou wel kunnen maar daar hebben we niks aan, al helemaal niet als die garage niet wil zeggen welke (dat weet hij waarschijnlijk ook niet). Je hebt 50 zekeringen oid. Aan de hand van de foutcode's in het storingsgeheugen kunnen wij op afstand zeggen wat en misschien aan de hand zou kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.