Volkswagen Passat: Krakend geluid

Bouwjaar: 2001

Hallo, als ik met mijn auto optrek en iets naar links of iets naar rechts stuur kraakt hij ergens voor bij de "wielophanging"?
Als ik naar links stuur dan kraakt ie ook links en naar rechts kraakt hij rechts.En als ik een aanhanger achter de auto heb dan kraakt ie ook als ik rechtuit ga. Dit doet hij alleen in de eerste en tweede versnelling bij stevig optrekken.
De aandrijfassen heb ik al vervangen aan beide zijden maar daar lag het dus ook niet aan.
Ben bij 2 verschillende VW dealers geweest en daar konden ze het ook niet vinden. Ik kon de auto daar wel achter laten zodat ze het "even" goed konden onderzoeken. (kassa)
Ze hebben nergens speling of iets dergelijks kunnen ontdekken.
Dit gaat dus om de 1.9 TDI PD 74kw (100 pk)
Passat Variant (nieuwe type)

CustomHans

Geplaatst door CustomHans (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

maurice7553 (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo hans dit zijn je draagarmen die kraken of stuurkogels
dit moet je met zn 2 e kijken welke het is als de auto kraak de ene de auto in en uit laten veren en de ander kijken en voelen welke kraakt
su6

Tim_vr6 (0), 19 jaar geleden

Ik ga mee met Maurice, zullen inderdaad je draagarmen zijn.

Fred3336 (0), 19 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde (zie bericht) Weet iemand of het helpt als je de rubbers van de draagarmen met teflon bespuit

Fredo (0), 19 jaar geleden

Nee Fred. Je kan dat proberen, maar dan is het gekraak maar voor effe weg. Een week nadien maken die terug een ontzettend gekraak. Oplossing: nieuwe draagarmrubbers of stuurkogels of rubbers van de stabilisatorstang. Smeer ze een voor een in met telfon om te controleren de welke stuk is.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

frederik..


dit betrefen.. complete draagarmen met vaste kogels! vervangen van de juiste draagarm (de 2 voorsten) geeft de oplossing!

paul,

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

let op de voorste draagarmen zit nog garantie op van de VW uit vraag de eerst even na bij een dealer voor dat je zelf vern dit bespaart je een boel geld.

CustomHans (0), 19 jaar geleden

Het krakend geluid is bij de oude types passat wel bekend bij de dealer maar ze zeggen bij de dealer dat het bij de nieuwe type passat niet meer voorkomt?!?!

peter (0) PRO, 19 jaar geleden

het klopt dat ze de draagarmen verbeterd hebben maar dat ze altijd speling vrij blijven bestaat niet P.S heb je dit al laten controlen bij een dealer, doen ze moeilijk ga dan na universele garage om dit te laten controlen

CustomHans (0), 19 jaar geleden

Hoi Peter.
Ik heb het laten controleren bij de dealer (2 VW dealers zelfs).. en volgens hun zit er geen speling op. En volgens mij doen ze er maar 3 jaar garantie op dit soort dingen. Maar valt het te controleren met Teflon spray?? Het is namelijk een raar krakend, ratelend geluid. Het is niet de uitlaat of de beplating die er onder zit. Dat hebben wij al grondig gecontroleerd. Het is gewoon @#%&*(!X#@%
Het kraken hoor ik niet als ik rustig of redelijk normaal optrek met de auto..

CustomHans (0), 19 jaar geleden

Oh ja.. Iedereen bedankt voor jullie reactie's..

Santa (0), 19 jaar geleden

Misschien kom ik nog een beetje als mosterd na de maaltijd, maar ik rijd een Passat van 1999 en hierbij zijn een maand of 9 geleden de onderste draagarmen KOSTELOOS vervangen. Dit in het kader van zo'n terugroepactie. Heeft jouw Passat deze gemodificeerde draagarmen al? Eis voor gratis vervanging was wel dat er nog ORIGINELE VW draagarmen onder moesten zitten. Dus, als er imitatie onder zit, zijn de kosten voor jezelf.
Als je het onderhoudsboekje er nog bij hebt moet de modificatie erin vermeld staan. Ik weet echter niet of er verschillen in draagarmen zijn tussen een 99-er en een 2001....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.