Volkswagen Golf IV: Krakend geluid bij drempels

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 AKL

Hallo,

Sinds een paar maanden heeft mijn vrouw een golf 4 met 200.000km op de teller. Nu ik er laatst mee reed viel me op dat er een krakend/piepend geluid (alsof er een rubbers over mekaar wrikken) te horen is wanneer ik over een drempel rijd.

Ik heb het vermoeden dat dit een kwaalte is, gezien mijn oude a3 (zelfde onderstel) dit ook had, en mijn huidige a3 in mindere maten.

Moet ik dit zoeken? stabilisatorstang rubbers, draagarmrubbers?

willemhs

Geplaatst door willemhs (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

kan beide problemen geven maar denk dat het de stabilisatorrubbers zijn mooiste is om de auto op een vierkoloms hefbrug te zetten en de auto in en uit te veren kraakt ie dan gooe je de koppelstanngen van de stabilisator los bij de draagarm en opnieuw dan kun je het opsporen

willemhs (0), 14 jaar geleden

Ik heb helaas niet zelf de beschikking over een hefbrug. Ik denk dat ik 2 stabilisatortangrubbers meebestel, kosten samen nog geen 10 euro. Dan kan ik dat alvast uitsluiten, mocht het er niet aan liggen dan zijn ze alvast vervangen (is toch een auto met 2 ton op de klok).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.