Volkswagen Golf IV: Tik bij remmen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Met mijn Golf IV (1999) heb ik sinds enkele maanden een tikprobleem dat optreedt tijdens het remmen.
Vaak tijdens het remmen bij warm weer laat de Golf een tik horen. De tik is plotseling hoorbaar tijdens het remmen dus pas na het indrukken van de rempedaal. Tot nog toe heeft de tik geen gevolgen op rij/weggedrag.
Verschillende keren geprobeerd deze storende tik te localiseren maar dat is niet gelukt.

Ik weet niet of dit een bekend probleem van de Golf IV is. Als dat wel zo is vraag ik me af of dat getik een voorbode is van een groter probleem en hoe die tik weggewerkt kan worden.

Kunnen jullie me helpen met de oplossing?

Graag jullie bericht.
Met vriendelijke groeten,
NicolaasVD

NicolaasVD

Geplaatst door NicolaasVD (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Hij geeft die tik dus niet op het moment van rem intrappen maar meestal iets daarna?
Is geen bekende klacht,maar kan aan meerdere dingen liggen:speling remblokken in de remtang,veer achterop remblok gebroken,speling ergens in de ophanging.
Je zou dit even aan de garage/dealer moeten laten horen.

audia4 (0) PRO, 14 jaar geleden

als ik in mag schatten: een setje slecht passende immitatie remblokken of de veertjes vergeten....

NicolaasVD (0), 14 jaar geleden

Bericht aan Ricky:
Bijzondere dank voor de snelle reactie. Ik zal zeker naar een garage gaan, het beroerde is dat die tik niet altijd te horen is.
Toch even berichten dat de remblokken 3 jaar geleden vervangen zijn en de remschijven ongeveer 5 jaar geleden bijgeslepen. De vraag is of ondanks normaal gebruik van de Golf eerdere vervanging geboden is?

Graag bericht hierover.

Met vriendelijke groeten,
NicolaasVD

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat het verstandig is om naar de remmen te laten kijken,misschien zijn ze erg vervuild of versleten,misschien kun je ze zelf bekijken tussen de velg door.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.