Volkswagen Golf IV: Verlichting knop achterruitverwarming soms geel soms rood

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 20V

Sinds kort doet de verlichting van het knopje van de achterruitverwarming vreemd. Bij inschakelen van de (buiten) verlichting hoort deze rood te zijn (evenals gevarendriehoek) maar deze is nu geel,ongeacht of de achterruitverwarming is ingeschakeld of niet. Ik heb de schakelaar inmiddels vervangen,maar dit heeft het probleem niet opgelost. Soms wisselt de kleur van de verlichting heel snel tussen rood en geel,maar meestal blijft het geel. Als ik de achterruitverwarming inschakel is het iets feller geel,zoals het hoort. Ik heb de kabel aan de kant van de schakelaar bekeken,maar dit heeft niets bijzonders opgeleverd. Wat kan ik nog meer doen????

Alan73

Geplaatst door Alan73 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 14 jaar geleden

misschien dat het relais van de ruitverwarming kortsluiting maakt zal daar eens naar kijken weet alleen niet uit m n hoofd waar die precies zit even de dealer bellen die kan het je vast wel vertellen

Alan73 (0), 14 jaar geleden

Ik ben inmiddels bij de VW dealer geweest en die zegt dat het relais in de schakelaar zelf zit. Het grappige is dat als de motor uitgeschakeld is, het lampje geel blijft,maar als ik hem indruk (achterruitverwarming aan) hij plots wel rood wordt. Ik heb dit op beide schakelaars geprobeerd (de oude en de nieuwe) en het resultaat is hetzelfde.
Met de zekering getrokken en de motor uit, blijft het lampje geel, of ik de verwarming inschakel of niet. (lijkt me ook logisch)

Alan73 (0), 14 jaar geleden

Na een bezoek aan een andere VW dealer hebben de monteurs gevonden dat de massadraad die van de achterklep naar binnen loopt, afgebroken was. Alles werkt weer zoals het hoort!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.