Volkswagen Passat: Krakend geluid in de achteras van een Passat Variant van 1999.

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 85 kw

ik heb een kraak in mijn auto (erg vervelend) klinkt als knarsend rubber oid. Ik heb het idee dat het bij de achterwielophanging vandaan komt. Kan dat? en wat kan dit zijn? en beter nog, hoe los ik dit op

Passat Power

Geplaatst door Passat Power (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

thijs11387 (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet je zeker dat dit bij de achterkant weg komt?

Santa (0), 17 jaar geleden

Thijs doelt op het bekende probleem van de krakende VOORWIELophanging.
Echter, ook in de achteras zitten rubbers die niet het eeuwige leven hebben.

Weet je nu zeker of het van voren of van achteren komt?

Passat Power (0) PRO, 17 jaar geleden

ja het komt echt van de achterkant (linksachter) Ik heb gister het achterwiel eraf gahad en de auto dusdanig bewogen dat ik de kraak weer hoorde. Ik heb mijn hand op het scharnier punt op de as gelegd en daar kon ik het naar mijn idee ook voelen.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img457.imageshack.us/img457/6039/...[/img][/url]

controleer deze rubbers maar eens....

paul,

Santa (0), 17 jaar geleden

Nee, vervang ze maar........

Passat Power (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb de kraak alleen links, moet ik ze dan aan beide kanten vervangen? En kan ik dit gewoon zelf doen of komt het bij een as op afstellen aan? (daar heb ik geen apparatuur voor.) Moet je de auto ook opnieuw achter uitlijnen als je dit los hebt gehad?

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

altijd beide kanten vervangen, rubbers kosten 70,- per stuk. verstandig is de auto nadien uit te laten lijnen.

paul,

WLS (0) PRO, 17 jaar geleden

hoi

vaak s t lastig om zo iets te lokaliseren maar kijk eens of je geen sporen van roest kunt vinden bij de rubberlagers dan ben je meestal een heel eind op de goed weg en vergeet je schkdempers ook niet te controleren.

vr gr Willem

Passat Power (0) PRO, 17 jaar geleden

schokdempers zijn mijns inziens goed, ze drukken stug in en uit. Ze zakken niet uit als je ze los hebt. op de betreffende scharnierpunten zit geen roest, bij de rubbers is ook geen roest te zien.

Ik begrijp dus dat ik deze jongens echt moet gaan vervangen. Kan dit thuis gedaan worden of moet de auto echt de brug op? Het ziet er namleijk niet zo moeilijk uit.

donkeyrider (0), 17 jaar geleden

Hoi,

Ik heb een polo uit 2002 1.4-16v en ik heb een soort gelijke probleem het geluid kom voort met het rijden en over heuvels en als het geregend heeft hoor je het heel goed en bij droog weer wat minder en als de auto lang heeft stil gestaan.Het geluid komt bij mij bij de voorwielen en sinskort ook links achter en de auto is net gekeurd.Bij het keuren heb ik dit aangegeven maar zei hoorden dit niet en ik heb vaker een monteur laten kijken en elke keer hoorde je het niet erg irritant.
Ik wil graag weten of je dit bekend voorkomt

groetjes robby

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.