Volkswagen Golf: krukaspoelie

Bouwjaar: 1990

wie kan my helpen ? hoe kan ik makkelijk de 12 kantigen bout van me krukaspoelie los krygen ? ik heb geen luchtsleutel !of zit die vast met die 4 inbusbouten? en waar moet ik goed opleten met kop pakking vervangen?

schnitzel

Geplaatst door schnitzel (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

LUPO6725 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi

Krukas poelie zit vast met 4 inbusboutjes

Koppakking vervangen
- Juiste kant v/d koppakking monteren
- dat de zuigers onder de BDP staan
- alles goed vast zet kopbouten met aanhaal momenten
- Tandriem op tijd zetten

Als er nog vragen zijn je bent welkom

Veel succes

schnitzel (0), 19 jaar geleden

oke bedankt ! als ik zorg dat alles optyd staat voor dat ik de kop eraf haal dan hoef ik al1 toch maar te kijke voor dat ik de kop er weer op zet of dat het noch optyd staad ? en mot ik gelijk ook de oil vervese ? weet jy wat ± een koppaking en distributieriem en oil filter kost 1800 golf 2

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Weet je zeker dat de koppakking lek is????? (komt niet zo heel vaak voor met de 1.8 benzine van vw)

schnitzel (0), 19 jaar geleden

ik zou niet weete wat het anders kan zyn ! hy rook heel erg ! andere mensen hebbe my verteld dat het de koppaking is ! het is wite rook ! wat zou het anders kunnen zyn

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

dan idd koppakking, is ie een keer heel warm geweest dan, want het is echt meer uitzondering dan regel bij deze motoren.

Overigens is het een simpel klusje, ding is goed toegankelijk, alleen krijg je wat strijd met de klemveren van de uitlaat achter de kop. Eraf gaat wel maar er op gaat niet zonder speciaalgereedschap.

Moet ffe kijken of je die ergens kunt lenen of zo


Koppakking ergens rond de 60¤, bij de dealer halen is het beste. Distributieset met spanrol kost schat ik 75¤
Nokkenaskering ook op lekkage bekijken, anders deze ook vervangen. kost ergens rond de 15¤

schnitzel (0), 19 jaar geleden

er is pas al 1 klemveer los geschote!
reed te hard over een drempel! hoop dat ze los of per 2 te koop zyn ! en hoop dat het een beetje goed weer word een paar dagen ! want ik mot het buite doen bedankt voor jullie advies

schnitzel (0), 19 jaar geleden

de krukaspoelie is er af! maar nu kryg ik de 3 boute van me waterpomp er niet uit om dat (dat rotding) mee draaid ! en die poelie mot er ook af voor dat ik die afdekkap van me distributieriem kan verwijdere ! of kan hy er op een andere manier achtervandaan????

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

nee, de bouten moeten er uit. Meestal zet ik de V-snaar er om om hem tegen te houden. En dan de bouten losslaan met een inbussleutel en hamer. Zorg wel dat de sleutel goed in de koppen past, anders kun je ze er uit hakken.

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je in twee boutjes tegelijk een inbussleutel steekt, kun je de poelie blokkeren met een flinke schroevendraaier die je tussen de inbussen steekt. Een fluitje van een cent.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

oke bedankt ga zo ff kijke of het luk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.