Volkswagen Polo: kunstof deksel over motor?

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4 tdi 70pk

Wagen is onlangs gekocht geweest door een klant van mij tweedehands bij dealer. Is 4 maanden oud.
Wat mij nu opgevallen is, is dat er geen kap op de motor zit zoals gewoon bij elke motor. Kan het zijn dat deze motor zo geen kap heeft?

alvast bedankt.

Vex

Geplaatst door Vex (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heeft als het goed is wel een kap,maar bij sommige types zit er weer niks op.
Ga eens naar de dealer en laat dit controleren op chassisnummer,dan zie je het zo.

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

oké, bedankt

Rosse (0), 16 jaar geleden

1.4TDI heeft idd geen kap in de polo als ik mij niet vergis.

Multispeed (0), 16 jaar geleden

Diverse types hebben inderdaad geen afdekking.

Wat ik ook jammer vind is dat de motorkap weer op de ouderwetse
manier moet worden vastgezet, na openen, met de stalen staaf i.p.v
een schokdemper waardoor de motorkap vanzelf open blijft staan.

Geen idee waarom dat zo is gedaan, besparing?

Multispeed

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

motoren zijn weer beter geworden, kap hoeft niet meer zoveel open.

Jappen hebben dat nooit, hahahahahaa

Groeten Marcel

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Multispeed]Geen idee waarom dat zo is gedaan, besparing[/quote]
Waarom is de dealer zelf ook niet helemaal duidelijk, blijft een vaag verhaal. Heb het zelf ook ondervonden met onze nieuwe caddy.
Vorig jaar augustus bestelde ik een nieuwe caddy, meest complete / luxe uitvoering met alle denkbare opties met de zwaarste motor 105pk TDI.
Levertijd +/- 8 weken. Levertijd liep uit op 14 weken vanwege de ombouw naar een gesloten tussenschot en een raam in de rechter schuifdeur. Ok vond ik geen probleem had geen haast, ik grapte ;) nog maak hem in 1 keer af. Die dag, auto was binnen ik kijken, auto leek geheel compleet en precies zoals we hem besteld hadden tot ik de motorkap open deed en zag dat er div onderdelen ontbraken zoals motor-afdekplaat alsmede de onderplaat aan de onderzijde. Ook de dopjes op de ruitenwisserarmen ontbraken, nou lig ik niet zo wakker van een paar dopjes het ging mij even om het idee hoe slordig zo'n auto wordt afgewerkt. Caddy is verkrijgbaar vanaf 13.000- de mijne zoals ik hem bestelde 30.000- mijn verwachting was daar dan ook naar. Verkoper over aangesproken, die mij wist te vertellen [url=http://imageshack.us][img]http://img152.imageshack.us/img152/3667/...[/img][/url] dat Caddy bedrijfswagens altijd zonder motor-afdekplaat en onderplaat werden geleverd en het als optie?? geleverd kon worden. Na een folder uit een stelling te hebben gegrist heb ik de verkoper gevraagd de motor-afdekplaat even aan te wijzen in de folder als optie! want als dit een optie zou zijn had ik hem zeker willen hebben. Nou!! [url=http://imageshack.us][img]http://img152.imageshack.us/img152/5397/...[/img][/url] het zweet brak hem uit, hij kon hem niet aanwijzen......... Bij deze dealer kom ik voor onderdelen al jaren, ik en de verkoper hebben er verder ook geen woorden over vuil gemaakt. De auto is alsnog compleet en zonder meerprijs netjes afgeleverd.
[url=http://imageshack.us][img]http://img139.imageshack.us/img139/3596/...[/img][/url]
Gr. paul

auto-peter (0) PRO, 16 jaar geleden

Juist hetzelfde meegemaakt met Caddy van klant.Tdi 105pk-DSG-airco enz maar geen plaat onder of boven motor.Bestelwagentje van 19.000 euro...Klant wou platen wel bijbetalen,dus besteld op ch.nummer(ik dacht zullen zelfde zijn als Golf 5-Touran)maar zijn veel kleiner.Dealer kon niet garanderen dat die voor Golf zouden passen.Bij Skoda Fabia is ook geen isolatie voorzien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.