Volkswagen Golf: Laat oppakken koppeling

Bouwjaar: 1993, Motorcode: 2.0 8v 2E motor

De koppeling van mijn auto pakt heel laat op, pas vlak voordat ik op het punt kom het koppelingspedaal helemaal los te laten. Is dit af te stellen?
Ik heb een koppelingskabel die je zelf af kan stellen ivm. vaak kapot gaan automatisch stel mechanisme.

Gr.

Geplaatst door

Koen1214 (0)

al 17 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je kan het proberen met een nieuwe koppelingskabel want deze is niet af te stellen maar ik ben bang dat je koppeling bijna is versleten.
Dan zal de bak er uit moeten en koppeling reviseren.

Benny Vee 0
badge

17 jaar

[quote=Benny Vee]Je kan het proberen met een nieuwe koppelingskabel want deze is niet af te stellen maar ik ben bang dat je koppeling bijna is versleten.
Dan zal de bak er uit moeten en koppeling reviseren.[/quote]
Sorry, vergat er ff bij te vermelden dat er net een nieuwe sachs koppeling set in zit. Lijkt me niet dat deze nu alweer kapot is of is dit wel mogelijk? Is het mogelijk dat de koppeling sneller oppakt met een automatisch stellende kabel?

Gr.

Koen1214 0

17 jaar

Zou zeggen probeer eens een nieuwe kabel.

Benny Vee 0
badge

17 jaar

Je kunt de pech hebben dat de diafragma (weer) gebarsten is. Dan krijg je hetzelfde effect maar dan zou de koppeling soms ook moeten slippen........??

Gr.

Petje57 0
badge

17 jaar

Zou er ook een zelfstellende kabel in zetten,of jouw niet zelfstellende kabel iets losser afstellen,dan pakt de koppeling ook lager op.

Ricky

ricky 10
badge

17 jaar

aangezien jullie toch bezig zijn over de koppeling .
is het dan ook niet zo als bij mijn 1.4 aex waneer u koppeling versleten raakt u auto veel minder trekt?
want weet iemand met dezelfde 1.4 aex en die trekt veel harder door en veel sneller als ik daar met rijd.

dimivkb 0

17 jaar

[quote=dimivkb]is het dan ook niet zo als bij mijn 1.4 aex waneer u koppeling versleten raakt u auto veel minder trekt?[/quote]
Als hij slipt wel,anders niet.

ricky 10
badge

17 jaar

dan is het wel raar want mijn koppeling slipt niet denkek want toeren gaan gelijkgesteld naar boven met het aantal km/u en die trekt echt niet hard en motor enzo is identiek hetzelfde van de beide.

kan er anders soms wat anders mis zijn dan? want als ik in derde versnelling zit en ik ga aan een 2500 toeren gaan rijden ongeveer of wat meer en ik houd mijn snelheid op pijl (dus bv 65 blijven rijden) dan heb ik precies een soort getik dat ik in mijn pedaal voel en hoor.
als ik dan terug doortrap (accelereer) is het terug weg. heb het ook wel in de andere versnellingen maar is het meest merkbaar in derde versnelling.

dimivkb 0

17 jaar

Dan zou ik ff langs een garage rijden,want een tik in het blok is nooit goed,krukas/drijfstanglagers??

Ricky

ricky 10
badge

17 jaar

koppeling slipt absoluut niet. Ik heb de kabel wat losser afgestelt en hij pakt em nu lager op maar heb em het liefst nog lager alleen het schroefdraad houdt op. Hoe kan ik dat dan het beste doen?

Gr.

Koen1214 0

17 jaar

denk dat het niet echt tik in het blok is maar toch van de bak af komt .

geen gekend teken voor versnellingbak ofzo die kapot gaat ? heeft wel nog maar 133000km mijn golf

dimivkb 0

17 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.