Volkswagen Passat: lampje airabg brandt

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20v

Hallo heb een probleem met storing in het airbagsysteem van een passat. Auto is enkele weken terug met zelfde storing terug bij vw dealer geweest [autolichtstadt, veldhoven] volgens zeggen hebben ze toen een kabel verv. [ben er zelf niet bij geweest!] Maar storing is in middels weer terug gekomen, auto is weer naar zelfde dealer gebracht, voor een diagnose. Hier kwam nu uit: dat airbag verv. dient te worden! Lijkt er beetje op dat ze zomaar iets aan het doen zijn, nu ben ik zelf ook wel handig alleen heb geen computer om uit telezen! Zijn er zo punten die ik thuis ook kan controleren\door meten? Heb het een en ander gelezen over een ring achter het stuurwiel, wikkelveer, stekkervebinding onder stoel enz.

cr125

Geplaatst door cr125 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

In welke airbag zat de storing??

Zij airbag:meestal stekkerverbinding onder stoel die slecht functioneerd.
Best.airbag:vaak een probleem in de wikkelveer/ring.

Een ontsteker die stuk is komt wel eens voor,maar heel zelden.

Ricky,

cr125 (0), 17 jaar geleden

Hallo Richard,

kweet niet welke airbag [heb 2 airbags:bestuurder n passagierskant] Ik dacht als ik nu passagierskant airbag uitschakel en de fout code komt terug weet ik dat het niet aan die kant niet zit. Maar kan ook even naardat stuur kijken, veer\ring. Moet ik dan kijken op goed contact? veer niet gebroken?

Alvast bedankt

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Dan is het meestal de best.airbag,en meestal de wikkelring achter het stuur.
Of je er wat aan kunt zien betwijfel ik.
De dealer/garage heeft vervang weerstandjes die dezelfde weerstand hebben als de airbag.
Als je zo'n weerstandje in plaats van de airbag hebt geplaatst,en de storing blijft weg na het wissen....dan weet je dat de airbag unit stuk is,is de storing nog steeds aanwezig...dan zit het probleem voor de airbag,dus ergens in de bekabeling voor de airbag.(dus ook wikkelring enz.)
Op die manier kom je tot een conclusie,meestal is het de wikkelring,maar ja die is niet goedkoop,dus eerst zeker weten voordat je onnodig geld uitgeeft.

Ricky,

cr125 (0), 17 jaar geleden

Hallo Richard,

Heb storing uit laten lezen: gaf aan dat sleepring achter stuur te hoge weerstand. Heb sleepring vervangen en storing opnieuw gewist. Probleem is nu opgelost. bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.