Volkswagen Lupo: Lampje koeltemperatuur blijft branden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Koelwater temperatuur lampje blijft branden, vooral na een koude start, terwijl er genoeg koelvloeistof in het tankje zat. Hebben we al eens eerder meegemaakt met deze auto een paar jaar terug en uiteindelijk opgelost door een nieuw expansievat te monteren.

Nu kwam ze weer met dezelfde klacht en ook nu zat er voldoende koelvloeistof in , maar bleef het lampje weer regelmatig branden. Soms na een rit, als de auto dan niet helemaal was afgekoeld bleef het lampje wel uit.

Nieuw expansievat biedt nu geen oplossing. Heeft iemand dit eerder meegemaakt en nog een suggestie voor ons?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 14 jaar geleden

volgens mij is de sensor in het vaatje stuk

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

Jan, we hebben daarom dat vaatje compleet vervangen. (sensor is niet los en zit in het vaatje) zonder resultaat. Dus of is er een andere oorzaak, of is dit nieuwe vaatje ook niet goed?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedoel je koelwatertemperatuur of koelwaterpeil? (zie titel)

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

Waterpeil ricky. Althans dat dacht ik, maar zit er ook een apart temp.lampje dan?

Siem Bijman (165) PRO, 13 jaar geleden

Heeft een half jaar geduurd, maar uiteindelijk gisteren een nieuw tankje gemonteerd en nu blijft het lampje uit. De weerstand van het koelwater is blijkbaar de referentiewaarde, want met stekker los blijft ie knipperen en met de stekker doorverbonden ook. Koelvloeistof erin en dan de weerstand gemeten gaf de meter aan 0,7 megaohm.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.