Volkswagen Jetta 2013: linker koplamp werkt niet

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CRJ, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 110

Hallo,

Ruim 3 jaar rijdt ik met veel plezier in mijn auto, op een sensor en standaard onderhoud na geen problemen, maar sinds vrijdag wordt ik verblijd met de melding "dimlicht linksvoor controleren" (bestuurderszijde) en het oranje lampje voor lampcontrole op het dashboard.

eerste stap, lampje vervangen, hoewel het lampje in orde leek toch gedaan, geen oplossing.
lamphouder in koplamp met multimeter gemeten: Ik meet geen spanning (draad is spanningsloos)
- Dus de steker achter op koplamp losgenomen en geïnspecteerd, misschien dat hier vocht in zat, maar geen visuele problemen zichtbaar, dus weer teruggeplaatst.
- Overige lampen in de lampunit werken keurig zoals het hoort.
- Toen dacht ik, wellicht is het een zekering, maar het overzicht zekeringen is niet aanwezig in instructieboekje, het leek mij niet verstandig de zekeringen allemaal 1 voor 1 uit te nemen en te controleren, dus ben ik mijn zoekactie eerst gestaakt.

het betreft een Jetta in de Hybrid comfortline variant van eerste toelating juli 2013. Op te merken is, dat de auto vorige week bij een schadehersteller is geweest voor reparatie van aanrijdingsschade aan de bijrijders kant, toen ik de auto donderdag had gehaald waren er geen problemen bij thuiskomst (3,5 km rijden). Zoals opgemerkt zou de storing vrijdag zijn ontstaan.

Wie kan mij helpen aan een zekeringen overzicht & heeft iemand suggesties om te controleren, of moet ik nu gewoon als gemiddelde sleutelaar naar de volkswagen garage?

mro

Geplaatst door mro , lid sinds 4 maanden geleden

1 Reactie

memos PRO, 4 maanden geleden

Gaat via een module. Is aan te sturen met diagnose-apparatuur om te checken of dit module functioneert. Kan ook door een universele garage gececked worden. De zekering is van de hele koplamp en van het boordnet, dus is geen zekering in jouw geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.