Volkswagen Lupo 2002: lupo 1.7 SDI vacuum vraag

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 sdi

Hallo,

Onlangs zag ik dat er aan een vacuum onderdeel een luchtnippel was afgebroken waardoor het onderdeel waarschijnlijk niet meer functioneert. Echter zou ik graag willen weten hoe dit onderdeel heet en waar dit voor dient. Auto rijd al een tijdje zo maar merk verder niets aan de auto. Wellicht iets met de rembekrachtiging te maken want het rempedaal moet mijns inziens hard worden ingedrukt. Weet echter niet voor welk vervangend onderdeel ik moet kijken en kan op internet niet vinden waar het voor dient.
onderstaande foto's moeten eea verduidelijken.

groetjes Ray

raymanx

Geplaatst door raymanx (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (25) PRO, 11 jaar geleden

dat is de regelklep voor de bediening van de egr klep volg de vacuumleiding leiding maar naar de klep toe.

groetjes jan.

raymanx (0), 11 jaar geleden

Bedankt. Ben even op onderzoek uit geweest en kom tot de ontdekking dat het beter is als de EGR klep verwijderd wordt. Of zou het nu al voldoende zijn om het zo te laten zonder dat vacuumslangetje? Kan het kwaad zo te blijven rijden?

jan T (25) PRO, 11 jaar geleden

nee bij jou wagen kan dat totaal geen kwaad hoor.

groetjes jan.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=raymanx]Of zou het nu al voldoende zijn om het zo te laten zonder dat vacuümslangetje?[/quote]
Dit is onvoldoende...

Je hebt nu de bediening van de EGR uitgeschakeld niet de EGR-klep zelf.

Gr. paul

raymanx (0), 11 jaar geleden

heb nog even overleg gehad met een monteur uit de buurt. Hij raad aan de betreffende vacuumslangetjes af te dichten en de rest zo te laten. Dit nu geprobeerd en de auto loopt goed zonder rook. Zelfs de rembekrachtiger werkt nu beter. Ben voornemens het zo te laten tenzij iemand aangeeft dat het rijden zo schadelijk is.

P. Kelder (0) PRO, 11 jaar geleden

[quote=raymanx]heb nog even overleg gehad met een monteur uit de buurt. Hij raad aan de betreffende vacuumslangetjes af te dichten en de rest zo te laten[/quote]
Enkel het slangetje afdichten is niet de juiste methode. Je hebt nu geen zekerheid dat de EGR 100% gesloten is wat met een plaatje wel het geval is.
Niet slim om dit zo te doen.....

Gr. paul

raymanx (0), 11 jaar geleden

zoals gezegd alles afgedicht. Ben nu een tijd verder en de auto loopt als een zonnetje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.