Volkswagen Lupo: Lupo stottert

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16V AHW

Onze lupo uit 1999 met 1.4 16v AHW motor stottert als hij koud is en bij hele harde regen. Bij de koude start gaat het de eerste seconden goed zolang de choke het toerental een beetje hoger houdt. Als deze iets terugzakt begint het gestotter.

De complete ontsteking is vervangen, dus bobine, bougiekabels en bougies.

De ANWB is gisteren geweest en heeft de auto uitgelezen met de laptop. De auto geeft meerdere foutmeldingen, waaronder lambda, gasklephuis, bobine 1, en bobine 2. Alle foutmeldingen zijn gewist maar het heeft niks geholpen.

De monteur van de ANWB zei dat het de temperatuursensor kon zijn. Deze stekker moest ik eruit trekken als hij weer koud was en ging stotteren. Vanmorgen gedaan, geen verschil.



Iemand enig idee? We zouden de auto graag nog even houden....

benniez

Geplaatst door benniez (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb vernomen dat een natte lambda sonde voor problemen kan zorgen.. Maar ook de bedrading elders kan voor interferentie zorgen...

Het lijkt me verstandig om de geresette motor te laten draaien met de tester aangesloten.. spuit onder de auto eerst de een en dan de andere lambdasonde nat.. en erna de bedrading .. enz enz. direct na de eerste foutmelding weet je waar je het zoeken moet...


Denk erom..alleen daar spuiten waar de regen of spatten ook kunnen komen..

benniez (0), 11 jaar geleden

Zelf heb ik helaas niet de mogelijkheid om de auto uit te lezen, maar het probleem lijkt inderdaad bij de lambdasonde te hebben gezeten. Ik heb er eentje van de sloop gehaald en vanmorgen gemonteerd. De koude start daarna ging goed en de motor liep als een zonnetje!

Probleem opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.