Volkswagen Polo 1997: Mecha ische tik bij remmen na achteruit rijden

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1F, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 55

Als ik met de auto achteruit rij, bij bijvoorbeeld inparkeren, en vervolgens het rempedaal aantik, hoor ik ergens uit de motorruimte een soort van mechanische tik. Doe ik hetzelfde bij bijvoorbeeld vooruit rijden in iedere willekeurige versnelling dan is de auto stil zoals het hoort. Het is lastig te beoordelen wat nou deze tik veroorzaakt, maar het lijkt direct relatie te hebben met het rempedaal. Iemand die dit herkent en me wat op weg kan helpen?

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Zit er geen speling op je remblokken.
Hoor je de tik ook met ingetrapte koppeling ?

    Ook met ingetrapte koppeling inderdaad. Remblokken zijn een halfjaar geleden vervangen bij de onderhoudsbeurt. zouden de blokken ook niet tikken bij vooruit rijden? - Vincent86c, 4 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Hoeft niet

harry4203 PRO, 4 maanden geleden

Veelal iets kantelen van de blokken idd. Kan geen kwaad.

Vincent86c, 4 maanden geleden

Kan het komen doordat de race t geplaatste aftermarket remblokken een minimale maatafwijking hebben ten opzichte van OEM?

kaleido 1 PRO, 4 maanden geleden

Is mogelijk , autobop de krik , rem ingrtrapt houden en dan het wiel snel voor en achteruit draaien als het de blokken zijn hoor voel je het.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.