Volkswagen passat: merktekens distributie

Hallo,ik heb een Volkswagen Passat staan waar ik de distributiriem van wil vernieuwen.Weten jullie waar ik de merktekens kan vinden? Het gaat om een 1.8I RP motor (?).

John5711

Geplaatst door John5711 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ha, das een lastige.
Een streepje aan de achterkant van het nokkenastandwiel moet overeenkomen met de naad van de kunststof beplating, ongeveer naast de bougie.

Als je de v-snaarschijf weer op de krukasmonteerd als de distributieafdekking weggenomen is zal je zien dat als de nokkenas goed staat het kerfje in de v-riemschijf overeenkomt met een kerfje op het tandriemwiel van de hulpas. (zit op ca 2 uur als je recht op de krukas kijkt) De rotor van de ontsteking wijst dan in de richting van de 1e cilinder. (chek dit.)

Aan het eind van de rit moet je eigenlijk de ontsteking goedzetten, dit gebeurt met behulp van de merktekens op het vliegwiel die zichtbaar zijn als je de kunststofdop boven uit de versnellingsbak draait (bougiesleutel gaat dit uitmuntend mee) Je hebt hier een ontstekingslamp bij nodig.

Stuur mij even je mailadres, dan kan ik je een plaatje hiervan bezorgen.


succes

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik heb de juiste gegevens van jullie gekregen,en de klus geklaard!
Bedankt.

Hans4032 (0), 19 jaar geleden

Even een vraag voor Harry, onlangs heb ik ook een distributie riem van een 2,0 Ltr. vern. en hiervan wil ik ook nog de ontsteking fijn afstellen met een lamp.

Zijn er nog voorwaarden zoals het losnemen van slangen of iets dergelijks, of moet het merkteken op het vliegwiel bij stationair overeenkomen met 0 graden zonder extra maatregelen.

Graag je reaktie
Groetjes Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.