Volkswagen Golf IV: misfire tweede cilinder

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v BCB

deze golf heeft verbrandingsproblemen op de tweede cilinder en echt alleen op de tweede cilinder met kilometerstand 130.000 km
eerst heb ik de bobine vervangen, daarna de bougie's toen de injector maar geen verschil. inlaatspruitstuk ingespoten om lekkage op te sporen ook geen verschil.
daarna lektest gedaan 30 procent lekkage op tweede cilinder, kop eraf uitlaatkleppen dichte niet goed af omdat de klepgeleiders versleten waren
cilinderkop laten reviseren weer gemonteerd en nog steeds het zelfde probleem, d-riem staat netjes op tijd gasklephuis schoon en geprogrameerd
heeft iemand nog tips of het zelfde probleem wel eens meegemaakt?

groet silvan van aken

silvan1

Geplaatst door silvan1 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Siem Bijman (170) PRO, 14 jaar geleden

Wat versta je precies onder verbrandingsproblemen 2e cilinder? Hoe weet je trouwens zeker dat het echt alleen de 2e cilinder is? Heb je na de koprevisie weer een lektest gedaan? En hoe heb je die gedaan, compressie ook gemeten?

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat de tester misfire 2e cilinder aangeeft en dat nog steeds doet toch?
Weet je zeker dat je juiste type bobine hebt gebruikt? Wissel de bobines eens om. Evt ook de injector. Wellicht dat de storingsplek mee veranderd?
Ik vind het wel netjes dat je zegt verbrandingsprobleem omdat veel mensen een misfire vaak snel zien als een ontstekingsprobleem.
Ga nog eens compressie meten, toch denk ik aan valse lucht.
succes.

silvan1 (0) PRO, 14 jaar geleden

beste heren ik heb de bobine's omgewisseld met andere cilinders, injectoren en bougie's ook maar mijn bosch apparaat blijft aangeven tweede cilinder. in de meetwaardenblokken kun je ook de verbrandingsproblemen controleren per cilinder en alleen cilinder twee loopt op (aantal misfire's).
ik heb tevens de compressie gemeten deze is perfect, alleen nog geen lektest gedaan dat moet ik nog.

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

wat meet je bij een compressie test? Daarna eventueel met wat olie op de zuiger? is met olie op de zuiger de compressie een stuk beter, dan weet je hoe laat het is..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.