Volkswagen Golf tdi: moeilijk starten

Bouwjaar: 1999

mijn golf start moeilijk bij koud weer hij staat nadat hij is aangeslaan ook nog een tijdje te schudden.
Ook als de motor warm is start hij af en toe moeizaam
wie weet de oplossing

leehuis

Geplaatst door leehuis (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zou je ons ook willen vertellen wat je zoal in de tank gooit? Dat maakt het zoeken van een oplossing een stuk gemakkelijker...

Groeten, Thijs

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Schudden na koude start zou ik denken aan een kapotte gloeibougie.
Warme start probleem kan accu/startmotor zijn. Bij te laag toerental bij starten willen ze niet lekker. Als je de koelvloeistof temperatuur sensor dan even losneemt, start hij wel onmiddelijk bij dit probleem.

leehuis (0), 19 jaar geleden

kan ik deze gloeibougie ook controleren

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Het beste kun je gloeibougies er uit draaien en er stroom op zetten. Kijken in hoeverre hij gaat gloeien. Je kunt ook de weerstand meten, maar hoeveel die moet zijn weet ik niet.

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Vervang de gloeibougies maar en check de timing van de pomp. Weerstand meten van gloeibougies is lastig omdat deze erg laag is. Vaak is de weerstand van de meetsnoeren al meer dan die van de bougie.
Paul

gilbert3753 (0) PRO, 19 jaar geleden

check ook je startmotor maar eens,als het starttoerental onder een bepaald toerental komt zal de computer geen goed signaal geven,al 2x gehad met deze motoren,vooral bij warme motor.
Gilbert

John Doornbosch (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan het checken door de steker van de temp voeler los te koppelen en dan starten slaat hij vlug aan dan is je startmotor te langzaam, testen met warme motor

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Okay, truukje om gloeibougies te controleren zonder apparatuur: Volgens mijn info is de weerstand de gloeibougies in de orde van 1 ohm. Ze trekken dus ruim 10 ampere per stuk.
Als je ze één voor één in serie aansluit met een ca. 60W autolamp, moet de lamp redelijk fel branden. Is er een gloeibougies waar de lamp duidelijk minder fel brand (of zelfs uit is), dan is deze gloeibougie stuk.

Aansluiten dus als volgt (voor degene die niet precies weet wat een serieschakeling is): Eerst bedrading naar gloeibougies losnemen. Anders staan ze allemaal parallel en weet je nog niets.
Plus van accu naar lamp, andere aansluiting van lamp naar gloeibougie. De stroom gaat via de massa van de gloeibougie weer naar de min kant van de accu. (de gloeibougies hoeven niet uitgedraaid te worden.)

leehuis (0), 19 jaar geleden

ik heb de gloeibogies vervangen en hij start als een zonnetje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.