Volkswagen Golf III : Motor klinkt rauw zoals een impreza

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 ABU

Nadat ik mijn koppakking en distributieriem vervangen heb vanwege een lekke oliering in de koppakking, klikt de motor erg rauw zoals een impreza ook klinkt. Dit is trouwens alleen bij optrekken en vermogen vragen. Ik heb de riem op de juiste punten gezet. ontsteking goed afgesteld.

Kan het zijn dat de punten niet kloppen?

Ik ga binnenkort nog even het BDP controleren en kijken of de stand van de nokkenas klopt. Welke stand moet deze hebben? cilinder 1 op tuimelen?

Alvast bedankt

gr. Jorp

Jorpinca

Geplaatst door Jorpinca (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

mark7253 (0) PRO, 15 jaar geleden

slechte of verkeerd gemonteerde bougiekabels

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, mischien een overbodige vraag, maar heb je bij het monteren van de distr. riem ook het aandrijf tandwiel van de oliepompas (ook aandrijving verdeler) in de juiste stand gezet ? Hoe heb je de ontsteking afgesteld ? Gezien het geluid dat je beschrijft lijkt het er op dat niet alle cilinders goed mee doen op het moment van het bijgeluid (vocht op onstekingsdelen, elektrode afstand bougie per ongeluk veranderd bij verv. koppakking ?)

Groet Jan227

Jan227 (5) PRO, 15 jaar geleden

Hallo, of heeft deze motor geen aandrijving van de verdeler via de oliepompas ?

Groet Jan227

Jorpinca (0), 15 jaar geleden

Nee deze motor heeft de verdeler aan de ontsteking zitten. De bougies zijn ook gelijk vernieuwd evenals rotor en verdelerkap.

De auto rijdt inmiddels alweer 2000 km, zonder problemen. Het rare bij deze klus was, voordat ik een riem er af haal controleer ik altijd eerst de oude stand. Deze stond niet goed, ik merkte ook dat de auto geen vermogen had. Nadat ik de riem vervangen had en alle tijdstippen goed gezet had liep hij een stukje veller. Tsja hij loopt nu alleen wat rauwer. Alles functioneerd gewoon prima voor de rest. Goed starten stationair is goed ook bij gas geven in z'n vrij loopt hij goed, geen extreem benzine verbruik maar zoals in de boekjes. Temperatuur blijft netjes.

Ik zal hem gewoon nog even goed nakijken. Tijdstippen opnieuw controleren, bougies bekijken, kabels nakijken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.