Volkswagen Golf IV: Motor levert at random geen vermogen meer en meer verbruik

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Hoi

Toen ik op de snelweg reed merkte ik plots iets raars aan de motor van mijn volkswagen, de motor viel precies uit, dacht eerst aan de distributieriem die kapot was maar dat bleek niet het geval. Ik kon hem herstarten en verder rijden maar toen ik in de lagere toerentallen ging dook het probleem weer op, en dan weer op de snelweg. Het gebeurt echt at random. Hij trekt ook niet op zoals het moet. merk ook dat mijn verbruik toegenomen is. Wat ik ook merkte toen ik onder de motorkap keek was dat vanonder de plastic afdekkap de isolatie precies uitgezet was en lag te flapperen. Weet iemand wat het probleem zou kunnen zijn. op het dashboard zie ik ook soms dat oranje spoeltje knipperen.

Met vriendelijke groeten,

Beli

Beli Mawr

Geplaatst door Beli Mawr (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

lijkt me dat er een storing in zit laat de storing geheugen uitlezen dat je zo kan weten waar je moet zoeken.

groetjes jan.

Beli Mawr (0), 12 jaar geleden

Na wat rondsurfen heb ik een mogelijke oorzaak gevonden en bij ook vrij zeker, het zit nl. zo:
Ik de UK heb ik diesel getankt bij een Tesco supermarkt want daar staat ie goedkoper en met die diesel had ik die problemen. Nu heb ik terug bij de Esso express getankt in mijn stad (waar ik zo goed als altijd tank) en de problemen blijven weg en het verbruik is ook weer normaal. Heb van nieuwpoort naar lokeren en terug gereden zonder enig probleem, Nieuwpoort naar oostende en terug en geen enkele keer deed de wagen raar. maar zal toch het één en ander laten controleren van mijn motor.

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

ja tom dan zal dat minder goede diesel geweest zijn als hij het nou goed blijft doen dan zou ik het gewoon zo laten hoor.

groetjes jan.

Beli Mawr (0), 12 jaar geleden

Dus een tip voor als je naar de uk of Ierland gaat en daar met een diesel rond rijdt, NOOIT gaan tanken bij Tesco!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.