Volkswagen Golf 3 1.8i Cabriolet: Motor slaat aan, valt na 2 sec. uit

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i 66KW

Een klant komt met het volgende probleem:
Ongeacht of de motor warm of koud is gebeurt het regelmatig als de motor gestart wordt dat deze na 1 á 2 seconde uitvalt. Zonder stotteren. Als de motor weer gestart wordt slaat deze weer keurig aan maar slaat weer af. Dat kan zo wel 10 keer doorgaan. Het probleem deed zich een half jaar geleden ook al voor. Toen is het verouderde alarmsysteem losgekoppeld en de bedrading netjes hersteld. Nu komt de klant met dezelfde klacht. Uiteraard is het motormanagement uitgelezen en het startblokkeringsysteem ook; geen storingen gevonden.Ik heb de storing geconstateerd op het moment dat de auto niet in de werkplaats stond. De auto staat nu een week hier en uiteraard doet het probleem zich niet voor nu..... Kan iemand ons op weg helpen met deze storing?

Zefanja

Zefanja

Geplaatst door Zefanja (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

moet je toch gaan denken aan een defecte leesspoel of een defect electronisch gedeelt econtactslot...zijn goede mogelijkheden.


mvg

kwako80 (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=blijegeit]moet je toch gaan denken aan een defecte leesspoel of een defect electronisch gedeelt econtactslot...zijn goede mogelijkheden.


mvg[/quote]
gezien het uitvallen na 2sec, moet je het inderdaad zoeken in de startblokkering. proberen met reservesleutel en anders nwe leesspoel plaatsen.

Benny Vee (0) PRO, 16 jaar geleden

Leesspoel en regelapp. wegrijblokkering vervangen en sleutels opnieuw inleren.
Deze zijn verbeterd vanaf 1996

mark0404 (0), 16 jaar geleden

Probeer de reserve sleutel een keer als deze wel werk is de chip in de gewone sleutel slecht of kapot.

126 (0) PRO, 16 jaar geleden

Uitlezen Endan Zal Het Toch In De Sleutel Of Spoel Zitten

Roy10511 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kijk een naar de kabel van je BDP sensor laatst ook een gehad helemaal kapot!!! Maar geen foutcode in computer!! Zit achter oliefilter!

HANSV. (0) PRO, 16 jaar geleden

laatst gehad bij een polo deze had het probleem dat hij start en na 2 sec uitvalt als je dan de blokkeereenheid wil uitlezen ging dit niet kreeg geen communicatie oorzaak na een week zoeken zekerings kast stekker slecht contact darna probleem opgelost ik had ook alles vervangen regeleenheid /spoel/sleutels /ecu /relais enz

succes mvg hans

Fullbright (0), 16 jaar geleden

Heb momenteel hetzelfde met een Golf 3 uit 1995, deze start wel maar slaat dan ook weer af, startmotor vervangen, bobine vervangen, bobinekabel vervangen, probleem niet verholpen, nu de aandacht op contactblokje achter het contactslot, hiervan kunnen de contacten versleten zijn, latere uitvoeringen hebben vergulde contacten, als dit niet helpt dan is de af fabriek ingebouwde startonderbreker wellicht de boosdoener, auto gaat dan naar dealer voor uitlezen.

126 (0) PRO, 16 jaar geleden

eerst uitlezen lijkt mij goedkoper

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.