Volkswagen Bora: Motor slaat af bij VW Bora 1.6

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: AKL motor

De motor van mijn VW bora slaat regelmatig af bij het afremmen of terugschakelen. Wanneer je het gas plotseling loslaat met ontkoppelde motor zie je het toerental plotseling sterk schommelen en slaat de motor af. Het valt mij op dat dit alleen in een koude periode is. In de zomer heb ik er geen last van.
Af en toe hoor je bij het opnieuw starten van de motor twee piepjes. Dezelfde als wanneer je brandstof bijna op is.
Ik heb nog geen idee waar ik de storing moet zoeken.
Bij het starten hoor ik af en toe een jankend geluid dat vrijwel direct weer ophoud. Ik denk dat de startmotor ook niet helemaal goed is. Kan dit ook iets te maken hebben met het afslaan van de motor?

Boravw

Geplaatst door Boravw (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Eerst laten uitlezen of er een storing in staat.Zoja welke?
Mogelijk is jouw probleem opgelost door gasklephuis te laten reinigen en weer in de basisafstelling te zetten met de testkast.
Dat jankende geluid zal hoogswaarschijnlijk uit je startmotor komen,is opzich niet zo heel erg nog,maar als je ervanaf wilt zul je de startmotor moeten gaan vervangen.

Boravw (0), 10 jaar geleden

Probleem opgelost. Bleek inderdaat startmotor te zijn. Gasklephuis gereinigd dit hielp niet. Toen vervangen door nieuwe waardoor probleem is verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.