Volkswagen Transporter: motor slaat af met klein beetje gas geven

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: aac

hallo,

we hebben hier een vw transporter staan. het is zo een kamper ding.. hij loopt op benzine en gas.
de klacht was dat als hij op gign trekken, de motor afsloeg. hij moest steeds vol gas optrekken om de motor niet af te laten slaan.

als eerste hebben we alle slangen gecontroleerd. i.v.m. eventuele backfire. er waren een paar slangetjes die wat ruim waren. deze hebben we opnieuw gemonteerd en voor gezorgd dat ze enit meer los konden gaan. de klacht werd iets minder. maar nog wel afslaan.

vervolgens zijn de gaskleppositie sensor, de stappenmotor en de verdeler kap vervangen(verdelerkap waren de pinnetjes van versleten)

we hebben de kat er tussenuit gehaald om er zeker van te zijn dat die neit de oorzaak is van alle problemen(ivm dicht zitten)

als je de auto net start dan is er geen probleem, maar als die een minuutje gedraaid heeft, dan komen de klachten terug. als je zeg maar snel wil optrekken, zou je zeggen dat het gasklephuis vuil zou zijn. hij valt namelijk even heel snel terug in toerental(deze is al schoon gemaakt).

de klacht die hij nu dus heeft, als de motor net een minuutje draaid en je een heeeel klein beetje gas geeft, dan slaat hij af. als je gas geeft, hoor je hem terug vallen in toerental voor hij in toerental omhoog gaan. in sommige gevallen zelfs tot bijna afslaan.

als we nu de auto uitlezen, dan zijn er geen foutcodes meer. eerst gaf hij de stappenmotor aan.

gnetter

Geplaatst door gnetter (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wimspaans (0), 12 jaar geleden

Ik had met mijn Mazda 626 (1998) een soortgeliijk probleem. Na vervanging van de Lamda-sonde probleem over. Overigens voor €30 in Valkenburg gehaald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.