Volkswagen Transporter: Afstelgegevens brandstofpomp

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Motorcode ACV.

Auto slaat niet aan en blijkt dat de riem van de brandstofpomp een aantal tanden mist. Nieuwe riem monteren en dat lijkt niet zo moeilijk, maar op de poelie van de pomp vind ik geen afstelgegevens zoals bij Autodata staat afgebeeld. Iemand nog een om de riem op tijd te krijgen?

Robbie

Robbie Jensema

Geplaatst door Robbie Jensema (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Rob ;die afstelstreep staat er wel degelijk aan de zijkant van die dikke schijf . Aan de motorzijde en ook op de bevestiging voorkant staat een onduidelijke pijl. Cilinder 1 op compressie en de pomp op die stand en dan de riem er op.
Fijn afstellen kan daarna met de 2 loop een spanrol. Dit kan met de micrometer maar ook op de testkast. Wel met warme motor dat laatste . Als de pomp al EEN tand fout staat ,slaat de motor niet aan . Doorstarten heeft geen zin. Succes.

audia4 (0) PRO, 12 jaar geleden

er aan toegevoegd, het merkteken voor het BDP is op het vliegwiel meestal niet te zien, maar staat ook aan de poelikant op het metalen deksel. ongeveer op 7 uur. in de poeli zit een keepje.

Robbie Jensema (0) PRO, 12 jaar geleden

Dankje jongens. Is gelukt.

Probleem was nog om het afstelpunt te vinden op de pompzijde. Wij keken op de steun, maar vonden het uiteindelijk op de pomp. Bij beter kijken op de afbeelding van Autodata was dat ook wel duidelijk trouwens.

Nogmaals bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.