250 bezoekers online

Volkswagen golf 2: Motor slaat af tijdens rijden, na tijd gereden te hebben (ko

Bouwjaar: 1989

Mijn Golf 2 (1.6) uit 1989 slaat af als ik een tijd rij in koud weer. Als ik vervolgens 5 minuten stil sta doet hij het weer om na +- 20 minuten er weer mee op te houden. Ik heb dit vorig jaar in de winter eerder gehad en toen wist de ANWB mij te vertellen dat dit lag aan bevriezende benzine! Kan dat? Hij heeft toen een schakelaartje verzet die het niet meer zou doen. Hij noemde dit winterstand. Na een zomer zonder problemen te hebben gereden zou ik graag dit schakeltje weer op winterstand willen zetten. Weet alleen niet waar hij zit, kan iemand mij hier bij helpen? Dank u

eodnhoj00

Geplaatst door eodnhoj00 , lid sinds 16 jaar geleden

1 Reactie

Jan 1983 PRO, 16 jaar geleden

Dit lijkt inderdaad wel op het bevriezen van de carburateur,dus je moet het wel zoeken in de luchtfilter voor verwarming.

maar een schakelaartje verzetten kan niet,wat wel kan is een paar slangetje door verbinden die opzij van het luchtfilterdeksel op de carburateur zitten,dit is nl de voeler en die gaat wel eens stuk.

Je moet ook even de slang van de luchtfilter naar het uitlaatspruitstuk controleren of die er op zit en niet stuk is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.