Volkswagen Polo: motor slaat onder het rijden af en toe af.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn polo slaat onder het rijden af en toe af. Met name onder vochtige omstandigheden. Gisteren viel me op dat de verlichting van het dashboard alleen nog maar brandde bij de temp en brandstof meter de rest was uit. Opeens het lampje van de airbag aan , motor begon te stotteren en viel uit. Ik kon hem weer aan de praat krijgen door in de 2e versnelling de koppeling omhoog te laten komen. Het toerental bij ingetrapte koppeling wisselde sterk. Ik heb ongeveer 2 km gereden. Op weg terug ( 4 uur later) was alles weer normaal.
Heeft iemand enig idee wat de oorzaak hiervan is.

Rob44

Geplaatst door Rob44 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Neem dalijk even een plantenspuit en laat de motor lopen, sproei dan eens de bougiekabels en bobine nat, als je vonken ziet of hij af slaat weet je hoelaat het is..

Rob44 (0), 14 jaar geleden

Het probleem is denk ik opgelost.
Accu vervangen, massa aan motorblok goed schoongemaakt en stekker van motormanagement goed schoongemaakt.

Deze luistert zeer kritisch. Bij de eerste proefrit ging het oliedruklampje branden. Opnieuw stekker aangedrukt. Toen was het over.

Het enige nu is dat de zoemer van de verlichting bij geopende deur blijft zoemer ook als het licht uit is. Wat kan dit zijn?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Meet eens de laadspanning van de dynamo..

Ook bij een slechte accu mag hij niet uitvallen tijdens het rijden omdat dan de dynamo nog genoeg leverd..

Daarom betwijfel ik of je probleem in de accu gezeten heeft..

Wacht het nog maar eens een paar dagen af, of als je veel met het licht aan gerede hebt, als hij niet goed bij doet laden, is deze ook in no-time leeg en dan sta je weer..

Rob44 (0), 9 jaar geleden

probleem opgelost
auto is verkocht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.