Volkswagen POLO CL 40 KW U9: Motor slaat plotseling af

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 1272, Vermogen (kw): 40

Een tijdje terug begon mij Polo CL uit 1989 af te slaan onder het rijden. De toeren gaan op en neer, dreigt uit te vallen, totdat je gas geeft en dan lijkt het dreigement weg. Totdat je weer het gaspendaal los laat. Vaker onder het rijden merk ik wanneer ik gas wil geven, de motor niet lijkt te reageren hierop. Vaker krijg ik een stotterende auto, tot opeens plotseling de motor wel weer op het gaspendaal lijkt te reageren.

Het volgende is vervangen in de laatste jaren:
- Bougiekabels / halssensor / computer / thermostaat / bobine / radiator / contactslot / koppakking / benzinefilter / accu

Een maand terug heb ik tevens de gaskleppen schoongemaakt. Het probleem leek een maand weg te zijn, totdat vandaag de motor gister weer 6 keer was afgeslagen. De polo heeft 2 benzinepompen. Het is lastig te meten, maar ik meende toen die 1 keer afsloeg de benzinepompen doorliepen. Het starten van de motor is geen enkel probleem, alleen erna..

Ik hoor graag of iemand een de oplossingstips voor me heeft!

oldtimerpolo89

Geplaatst door oldtimerpolo89 (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo, 2 benzine pompen ? 1 in de tank en een grotere ernaast? als het benzine toevoer probleem is zou ik eerst de pomp in de tank verdenken,deze geeft benzine naar de grotere pomp aan de buitenzijde die niet zelf aanzuigend is.
Tussenstuk van de monojet unit zegmaar de voetpakking,vertoond ook wel eens problemen (scheurtjes)

oldtimerpolo89 (0), 6 jaar geleden

Bedankt. Ik ga het controleren.

Ik wil erbij toevoegen dat ik dit probleem alleen heb wanneer de auto koud is (na een nacht in de garage). Op moment dat de auto buiten heeft gestaan met het zonnetje van gisteren. De auto geen keuren vertoont.

oldtimerpolo89 (0), 6 jaar geleden

Probleem opeens verdwenen. onbekend precieze oorzaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.