Volkswagen Passat: Motor start niet.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Motor slaat na 2 sec. weer af. Maakt niet uit bij welk temp. hij start niet. We hebben hem naar de dealer gebracht en zij hebben een voorstel gedaan om een vooronderzoek te van 2 uur ook uitlezen dus. Hiermee ging ik akkoord omdat er werd gezegd dat het monteur in dat 2 uur wel het probleem zal vinden met 20 jaar werkervaring. De volgende dag hebben ze gebeld na het onderzoek en de motorregelaar was kapot en moest vervangen worden.De auto zou dan gaan starten. Ik ben hiermee ook akkoord gegaan. De dag daarna toen ze motorregelaar hadden vervangen hebben ze weer gebeld en zeiden dat de auto nog niet wilde starten en dat het niet alleen maar aan de motor regelaar ligt. Waar het aan ligt kunnen ze niet zeggen en hoel lang ze moetem onderzoeken kunnen ze ook niet aangeven. De motorregelaar heeft wel sommige dingen verbeterd maar niet het hoofdprobleem opgelost. Ik twijfel nu of mijn motor regelaar wel echt kapot was. Hoe moet ik zo iets aanpakken ik kan toch niet zeggen hier heb je de auto en jemag dagen lang onderzoeken waar het aan ligt en ik zie de kosten wel. Ik vind dat ze niet helemaal eerlijk zijn geweest ze hebben gezegd dat de auto weer zou starten na het vervangen van het motorregelaar. En nu wachten ze op mijn antwoord.

Yeliz

Geplaatst door Yeliz (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

vleeuwen (0) PRO, 13 jaar geleden

startblokkering
kan zijn : sleutel defect contactslot defect, motorregelapparaat defect , of ergens slecht contact van bedrading.

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke storingen stonden er in het geheugen, dit lijkt wel verdacht veel op een probleem met de wegrijblokkering.
Bekend probleem is de stuurkolomvergrendeling en dan slaat hij ook af na het starten.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Zoiets denk ik ook,zeker een Passat van 2006,maar welke storing stond in het geheugen? Vraag dat eens na.

Yeliz (0), 13 jaar geleden

Wat ze ook zeiden dat ze de comfortmodule niet konden lezen computer herkent hem niet. Vandaag langs geweest en we hebben zelf gevraagd of het inderdaad wegrijblokkering kan zijn, zou kunnen zeggen ze maar dit weten ze alleen als ze stuurkolom bestellen en die erin zetten. Maar als het niet zoiets is moet Ik de kosten van stuurkolom toch betalen omdat het speciaal voormijn auto wordt gemaakt. Maar we horen maandag wat de kosten zullen zijn als ze stuurkolom vervangen. Zij zeggen niet dat het hier of daaraan kan liggen. Ze willen voorlopig nog verder uitzoeken maar als ik dan vraag hoe lang zouje nog moeten uitzoeken kunnen ze niet aangeven 1 dag maar misschien ook paar dagen. Dit kan toch niet ik zie de kosten al voor me van arbeidsuren.

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

Wazige dealer daar bij jullie.
Comfortregelapp. moet je kunnen uitlezen want daar zit de wegrijblokkering bij in dus kan daar het probleem zitten.
Wat betreft stuurkolom denk ik dat ze de stuurkolomvergrendelingsregelapp. willen vervangen en inderdaad moest daarvoor de hele stuurkolom worden vervangen maar sinds kort kun je dat kastje los vervangen wat zij ook moeten weten.
Ik vraag me nog steeds af waarom ze het motorregelapp. hebben vervangen.
Zonder storingen die ze hebben uitgelezen is het voor ons ook moeilijk om een oplossing te geven.

Yeliz (0), 13 jaar geleden

Ze hebben gisteren gebeld van de dealer, een stuurkolom+arbeid kost 900 euro+ 2uur vooronderzoek+ ze zeggen ook dat ze veel meer onderzoek hebben gedaan vanuit hun zelf zonder dat ik het wist, en deze moet ik dus ook betalen(20 uur). In totaal dus tegen de 2000 euro. Het leuke is dat ze zeggen als het niet de stuurkolom is moeten ze verder onderzoeken want ze hebben geen idee waar het aan kan liggen.Dus nog meer kosten.....als ik vandaag of morgen langs ga vraag ik naar het rapport van de uitlezing, kijken wat er allemaal staat. Kan je nagaan zoooveeeeel onderzoek en nog een mysterie...

Yeliz (0), 13 jaar geleden

Ja hoor, ze hebben net gebeld van de dealer ze hebben hem vervangen (stuurkolom) en hij start nog niet. Ik word een beetje gestoord van. Ze gaan verder onderzoeken, heeft iemand nog enig idee hierover.

Benny Vee (0) PRO, 13 jaar geleden

Snap het niet meer helemaal, je zei dat ze niet in het comfortregelapp. konden komen. Is dit dan ook al opgelost ??
En waarom stuurkolom vervangen terwijl regelapp. los vervangen kan worden ??

Yeliz (0), 13 jaar geleden

Hij noemt het comfortmodule, nee het is niet opgelost. Op onze voorstel heeft hij de stuurkolom vervangen. Wij zeiden of het niet de wegrijblokkering kan zijn, en hij zei hiervoor moeten wij de stuurkolom vervangen en of de auto zal starten kunnen we niet zeggen. Wat ik van jullie wil weten is dat hij zei dat de stuukolom speciaal voor onze auto gemaakt is en wij moeten betalen omdat hij deze niet bij een andere auto kan gebruiken. En hoe kunnen ze hem dan zo snel leveren maandagavond besteld dinsdag was het gemonteerd. Klopt dit? Hij zegt de auto meerdere comfortreg. app. heeft en als 1 niet werkt dan communiceren ze niet goed met elkaar. Dus regelapp is het niet wegrijblokkering ook niet, brandstoftoevoer ook niet, hij zegt misschien dat er ergens een bedrading niet klopt? We gaan vandaag langs ik de rapporten van uitlezing vragen.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Vertrouw het niet helemaal...
Als je niet in comfortmodule kan komen dan is er (nog) niks mis met de stuurkollom,dan dus eerst kijken waarom je er niet in komt.
Regelkastje op stuurkollom (geloof iets van €60) is idd sinds kort los te vervangen maar dat weten veel denk ik nog niet.
Auto heeft maar 1 comfortmodule en de rest zijn deur regelapparaten.
Inderdaad wil ik nu eigenlijk wel de foutcode's eens weten.

Yeliz (0), 13 jaar geleden

Probleem is inmiddels opgelost, vorige week pas. Er waren 2 hele kleine, dunne kabels omgewisseld(volgens de dealer) en dit heeft me dus 2000 euro gekost, na ongeveer 6 weken wachten en allerlei dingen vervangen en proberen. Stuurkolom van 500 euro die ze besteld hadden moest ik verplicht kopen, leuk he. Iedereen bedankt nog.

vleeuwen (0) PRO, 13 jaar geleden

klopt kan ook !

can bus draden verkeerd om !!

maarr wie heeft de draden verkeerd om aangesloten ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.