Volkswagen Passat CC 2008: Motor valt uit

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BZB, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 118

Motor valt uit tijdens rijden. Na een half uur wachten start hij weer. En als hij een half uur stationair draait valt hij ook wel eens uit. Brandstofpomp en alles is vervangen.
Bij het uitlezen geeft hij geen foutmelding aan. Naar meerdere garage's geweest maar geen foutmeldingen of iets anders. Wat kan het zijn?

Tuba

Geplaatst door Tuba (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 1 jaar geleden

Symptomen komen overeen met een onderdeel dat warm een verkeerd signaal geeft.
Vaak is dat de krukaspositie sensor, maar het kan ook de nokkenaspositiesensor zijn en in zeldzame gevallen de motorcomputer zelf.
Je kunt eens 1 onderdeel per keer verwarmen met een föhn en kijken of de motor dan eerder afslaat.
Of na het afslaan 1 onderdeel per keer koelen met koudspray of perslucht en dan kijken of de motor weer eerder aanslaat.
Tip: gebeurt het onderweg en heb je niets bij je. Open de motorkap zodat de boel beter af kan koelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.