Volkswagen Golf 4 2002: Motor valt uit bij warme motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 81

Mijn golf 4 vertoont sinds ik hem in mijn bezit heb (3 maanden) problemen met starten en uitvallen.

Wat gebeurt er:
De motor is koud, dan start deze perfect. Ik laat de motor even draaien tot het stationair toerental rond de 700 blijft hangen.
Daarna rijdt de golf perfect en merk ik geen haperingen bij gasgeven.

Als ik na 15 minuten rijden, en de motor goed warm is, de koppeling intrap om bijvoorbeeld te remmen voor een file. Dan kan het weleens gebeuren dat het toerental inzakt tot 300 toeren en soms zelfs compleet uitvalt. Nogal link natuurlijk, want de stuur- en rembekrachtiging vallen dan ook uit.

In de meeste gevallen start de auto direct weer na 2 pogingen. Echter heb ik ook nu al meerdere keren gehad dat de motor NIET meer start. De startmotor grijpt aan, hij loopt 2-5 seconden heel onregelmatig en reageert niet op het gaspedaal. Pas na 30 minuten, wanneer de motor weer wat afgekoeld is denk ik, dan start hij weer. Zodra ik dan rijdt vertoont de auto deze problemen heel snel weer.

Ik denk daarom dat er iets in mijn auto er de brui aan geeft als de temperatuur te hoog is. Op het dashboard staart er netjes 90 graden.

Ik heb de auto uit laten lezen, en daar kwamen geen meldingen uit die duiden op dit probleem. En het is lastig na te bootsen bij de garage omdat het ook niet iedere keer gebeurt. Soms heb ik er 2 weken geen last van.
Wat ik al heb laten vervangen om dit op te lossen:
- Brandstofpomp
- Brandstofpomp relais
- Krukassensor
- Nokkenassensor
- Bobines
- accu
- Waterpomp
- Gasklephuis (alleen schoongemaakt)
- Distributieriem

Bevindingen die mogelijk iets te maken hebben met dit probleem:
- Als ik de golf op contact zet als hij warm is, hoor ik de brandstofpomp niet altijd janken.

Hopelijk kan iemand hier mij helpen die hetzelfde probleem heeft gehad.

VWBerend

Geplaatst door VWBerend , lid sinds 1 jaar geleden

2 Reacties

bb155 PRO, 1 jaar geleden

Temperatuur sensor is een bekende boosdoener, vind je vaak niet als fout code maar geven vaak problemen.

    Bedoel je dan de KVS temperatuursensor? - VWBerend, 1 jaar geleden

VWBerend, 5 maanden geleden

Ik kom mijn post hier net tegen en ben vergeten te reageren. Uiteindelijk bleek dat mijn brandstofpomp NIET was vervangen en de benzinedruk in de fuel rail te laag was. Wat betekende dat er benzinedamp in de fuel rail ophoopte met een warme motor en bij stilstand. De druk van de brandstofpomp was te laag om dit door de brandstofdrukregelaar te duwen waardoor de motor uitviel en pas weer startte bij een koudere motor.
Het kan zijn dat ik het niet helemaal 100% beschrijf, maar het vervangen van mijn brandstofpomp (in de tank) heeft dit probleem wel verholpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.