Volkswagen 0: motor vermogen aanpassen. crafter

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

geachte techneuten

ik heb een volkswagen crafter 110 pk en ik wil er een ander computer ,regel unit voor het motor mangentment .
van een 136 pk type of 160 pk type plaatsen .kan dit
welke prob;lemen kun je verwachten ,of wat moet er veranderd worden
want er zijn veel meer crafters met 110 pk tekoop als crafters met 136 pk uitvoering
wie kan mij een oplossing bieden ,buiten om de bus te gaan in te ruilen .want dat is niet zo"n probleem ..
laat je gedachten er eens over los
mvg gerko

mts

Geplaatst door mts (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Je bedoeld chippen dus, de dealer kan beoordelen of dit toelaatbaar is en geschikt is voor dit motortype. Via de importeur zijn vaak de mogelijkheden bekend.
Hogere vermogens gaan vaak gepaard met meerdere aanpassingen zoals grotere intercooler en/of oliekoelingwijziging.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, er zijn diverse tunings mogelijkheden, zie de diverse tuners die adverteren op internet . Voor zover ik weet , is deze nog niet beschikbaar via de VW dealer. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat de aandrijflijn berekend is op het vermogen dat de motor nu heeft. Over het algemeen wordt bij tuning binnen de toelaatbare toleranties getuned. Indien bij de dealer na tuning een software update van het motorregelapp wordt uitgevoerd bv na vervangen van het roetfilter door een type van een nieuwere generatie, dan kan het zijn dat de tuning eruit geschreven worden, of het motorregelapparaat defekt raken. Informeer hier dus vooraf naar bij de tuner. Groet Jan227

mts (0) PRO, 13 jaar geleden

heren ik begrijp wat u bedoeld.,
ik wil weten wat het verschillende type motor regelapparaat er in zit ,of die uit wisselbaar is ,b,v van 136 naar 160 pk uitvoering .
bij niet chippen.
en dan vanuit gaan dat de motor het zelfde is ,dus zo als b.v intercoeler erop zit.en dan alleen het motor regel apparaat uit wissel ,b,v 1 kopen bij demontage bedrijf ,van een type van 160 pk uit voering en die plaatsen in een 136 pk type"s .,kan dat .
en voor de aandrijf lijn ben ik nog niet zo bang voor dat die stuk gaan .dat laten we er even buiten beschouwing
b.v van 110 pk naar 136 pk
b.v 136 pk naar 160 pk
deze optie wou ik wel eens weten ,of dit kan
laat het horen techneuten
mvg gerko

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Wat er precies anders is weet ik niet, en of het gaat werken, die ECU's omwisselen net zo min..

Vaker is niet alleen de software anders, maar ook de verstuivers en turbo kunnen ( groter ) anders zijn..

Ik zou niet moeilijk gaan doen of liggen klooien met een andere ECU, gewoon een goede software laten schrijven voor je auto, daar bereik je veel meer mee en heb je ook meer aan dan even een andere ECU proberen / monteren.

Gr Stefan

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, de turbo van een 136 pk is groter dan die van de motoren met vermogens die er onder liggen. Motorregelapp wisselen zal hoogstwaarschijnlijk wel gaan, maar moet bij de dealer gebeuren ivm vrijschakelen wegrijblokkering, aanpassing asmassa roetfilter , verstuiver correctiewaarden wijzigen . Denk dat je bij uitwisselen ECU uiteindelijk duurder uit bent dan bij tunen, als het al gaat lukken die regelapparaten uitwisselen . Heb er zelf geen ervaring mee, maar heb her en der vernomen dat de motorregelapparaten uitwisselbaar zouden zijn. Groet Jan227

mts (0) PRO, 13 jaar geleden

heren techneuten
bedankt voor uw reactie ,dan denken we toch maar te over wegen ,om de auto gewoon te gaan chippen ,ivm dat we bij de daeler extra kosten bij mee komen ,en dat is ook m niet de bedoeling .

mvg gerko

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen 0 of stel zelf een nieuwe vraag.